Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Київський міський центр зайнятості доповідає про позитивні зміни на ринку праці столиці

Київський міський центр зайнятості доповідає про позитивні зміни на ринку праці столиці. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень позитивно вплинуло на ринок праці України та Києва. Основним показником цього є зменшення кількості безробітних станом на березень 2017 року. Про це інформує Київський міський центр зайнятості.

Так, рівень зайнятості населення у столиці у віці 15-70 років зріс із 62,3% до 62,5%, і це найвищий показник серед регіонів країни (в Україні – 56,5%).

Рівень безробіття киян 15-70 років, визначений за методологією Міжнародної організації праці, знизився з 6,8% до 6,4% економічно активного населення і Київ (після Харківської області) має найнижчий показник у державі (в Україні – 9,2%).

За даними Пенсійного фонду України, у січні поточного року кількість застрахованих осіб, за яких сплачується єдиний соціальний внесок зросла на 133,5 тис. осіб та становила 2 млн 112,4 тис. осіб (у відповідному місяці 2016 року – 1 млн 978,9 тис. осіб).

За січень цього року кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості, зросла на 0,3 тис. та становить 2,2 тисячі. Кількість вакансій у базі даних столичної служби зайнятості збільшилась на 40% – до 10,7 тис. одиниць.

Завдяки зростанню кількості вакансій та скороченню чисельності зареєстрованих безробітних, знизився дисбаланс між попитом та пропозицією. За сприяння столичної служби зайнятості роботу отримали майже 1,4 тис. осіб. Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня вимогам роботодавців за направленням служби зайнятості професійне навчання проходили майже 1,2 тис. безробітних.

Станом на 1 лютого 2017 року загальна кількість вакансій в центрі зайнятості становила понад 7,4 тис. одиниць, що на 66,3% більше, ніж на відповідну дату минулого року. За видами економічної діяльності, більшість вакансій налічується на підприємствах торгівлі та ремонту (15,5%), транспорту (12,2%), у сфері адміністративного обслуговування (11,6%), на підприємствах та установах промисловості та державного управління й оборони (по 9,3%).

Кількість безробітних станом на 1 лютого 2017 року, порівняно з відповідною датою 2016 року, зменшилась на понад 30% та становила 11,6 тис. осіб.

Допомогу з безробіття отримували 9,9 тис. осіб, що майже на 30% менше, ніж на відповідну дату 2016 року.

Джерело: http://kievcity.gov.ua