Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Українці мають знати та захищати свої права, щоб у майбутньому отримувати гідну пенсію

Українці мають знати та захищати свої права, щоб у майбутньому отримувати гідну пенсію. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Українці мають знати та захищати свої права, щоб у майбутньому отримувати гідну пенсію. Про це заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв’ю Інформаційному агентству «Українські національні новини», коментуючи основні принципи нової пенсійної системи.

Міністр зазначив, що, відмовляючи працівникам в офіційному оформленні, роботодавець фактично залишає їх без пенсійного забезпечення у майбутньому.

«Якщо роботодавець не хоче вас офіційно оформлювати – пишіть заяву до Державної служби праці, до прокуратури. А то він вас грабує, а ви мовчите і не подаєте скарги. Мовчання - знак згоди», – наголосив Андрій Рева.

Урядовець також нагадав про прив’язку трудового стажу та суми сплачених внесків до розміру пенсії.

«Усі бажаючі отримувати пенсії мають порахувати, що на момент виповнення 60 років повинні мати 35 років стажу. Далі, у залежності від того, скільки ви платили, отримуєте відповідного розміру пенсію», – заявив Міністр та додав, що розрахунки проводитимуться через індекс співвідношення сплачених внесків до середньої зарплати по країні.

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

Джерело: http://ukrsocium.com