Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Збільшення національного видобутку, диверсифікації та надійності енергопостачання шляхом реформ, прозорості й модернізації, - тематика Українського енергетичного форуму 2017

Збільшення національного видобутку, диверсифікації та надійності енергопостачання шляхом реформ, прозорості й модернізації, - тематика Українського енергетичного форуму 2017. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Відкрився Український енергетичний форум, що триває цього року з 28 лютого по 2 березня в готелі «Інтерконтиненталь». Участь у відкритті заходу взяла Перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Галина Карп.

У виступі Г. Карп зазначила, що пріоритети роботи Міненерговугілля, як у 2016 році, так і на 2017 рік, співзвучні з темою Енергетичного Форуму. «Перш за все - це енергетична незалежність і енергетична безпека нашої країни», - зазначила вона. Також повідомила про результати роботи Міністерства з формування законодавчої основи функціонування ринку газу та електроенергії, а також тверді наміри щодо інтеграції до європейської енергосистеми. «Прагнення здійснення інтеграції Об’єднаної енергетичної системи України до енергосистеми Євросоюзу вимагає якнайшвидшого впровадження реформ та модернізації ПЕК», - зазначила Галина Карп. Окремо зупинилася Г. Карп на можливостях ПЕК України для залучення інвестицій, підкресливши: «Паливно-енергетичний комплекс України сьогодні - це потужні атомні електростанції, надійна газотранспортна система, найбільші у Європі газосховища, розвинуті електричні мережі і висококваліфікований персонал».

Згідно з програмою першого дня Форуму, відбулась сесія «Урядова політика і стратегія в енергетичному секторі». Виступили також Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, в.о. Голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Верховної Ради України Олександр Домбровський, Директор Секретаріату Європейського Енергетичного Співтовариства Янез Копач  та інші.

Цього ж  дня відбудуться сесії: «Формування  майбутнього української енергетики: довгострокова стратегія для зміцнення позиції України на регіональній і глобальній енергетичній мапі» та «Реформа і модернізація української енергетичної інфраструктури та енергозбереження». Крім того, запланована панельна дискусія «Лібералізація ринку газу, досягнення і невирішені завдання».

Протягом наступних двох днів на Форумі обговорять питання про перспективи збільшення обсягів внутрішнього видобутку нафти і газу – «Інвестиційні плани основних операторів, геологорозвідувальні програми, інноваційні технології». Також відбудеться дискусія за круглим столом між представниками галузі, законодавчої та виконавчої влади щодо комерційного виробництва газу. Планується обговорити й останні події та законодавчі ініціативи для формування середовища для розвідки і видобутку та подискутувати, як перезапустити процес оцінки нетрадиційних запасів газу України.

Третій день Форуму визначений як стратегічний фокус-день  з питань сектору електроенергетики. Зокрема, планується обговорити такі  питання: зміни в політиці і законодавстві для процесу лібералізації ринку електроенергії;  Інтеграція енергетичного сектора України з Європою і покращення можливостей транскордонної торгівлі електроенергією; можливості приватизації в секторі електроенергетики;  акцент на поновлюваних джерелах енергії.

Трансляція форуму за посиланням - https://www.youtube.com/watch?v=U-PKnvEDOqI

Джерело: http://mpe.kmu.gov.ua