Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

102-а конференція Міжнародної організації праці

102-а конференція Міжнародної організації праці. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

5 червня у Палаці націй та штаб-квартирі Міжнародного бюро праці в Женеві розпочала свою роботу 102-а конференція МОП, яку називають міжнародним парламентом праці, адже конференція встановлює міжнародні трудові норми і є форумом для обговорення ключових соціально-трудових питань.

Майже 5000 делегатів від урядів, профспілок і роботодавців зі 185 країн-членів МОП обговорюватимуть питання соціального захисту, сталого розвитку, соціального діалогу з метою побудови кращого суспільства.

Делегати обрали керівні органи конференції та комітетів. Розпочато підготовку списку країн, звіти яких за порушення конвенцій МОП будуть заслухані протягом наступного тижня.

Напередодні, Голова ФПУ Юрій Кулик зустрівся з заступником Генерального секретаря Міжнародної конфедерації профспілок Яапом Віненом, Президентом Пан’європейської регіональної ради МКП, Головою ФНПР Михайлом Шмаковим, Президентом Загальної конфедерації профспілок, фахівцями Бюро групи трудящих МОП.

Обговорювалися питання подальшої співпраці та посилення координації дій в умовах сьогоднішньої кризи, проведення ФПУ разом з ФНПР за участю фахівців Міжнародного бюро праці під час Конференції чотириденного семінару «Гідна праця як шлях у гідне майбутнє» для представників обох членських організацій.

Представники ФПУ Григорій Осовий та Василь Шилов, які входять до складу української делегації, приступили до роботи в комітетах Конференції.

Секретаріатом МБП підтверджено, що Голова ФПУ Юрій Кулик виступить на конференції 13 червня.

 

Джерело: fpsu.org.ua