Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Новини наших колег: міжнародні партнери підтримали ініціативу Міненерговугілля щодо реформи корпоративного управління НЕК "Укренерго"

Новини наших колег: міжнародні партнери підтримали ініціативу Міненерговугілля щодо реформи корпоративного управління НЕК

Ключові міжнародні донори підтримали ініціативу Міністерства енергетики та вугільної промисловості щодо здійснення реформи корпоративного управління НЕК «Укренерго» у рамках виконання Третього енергопакету. Ініціююча зустріч відбулася в Мінгенерговугілля за участю ключових донорів (Світовий Банк, ЄБРР, ЄІБ, ЄК та Енергетичне Співтовариство), керівництва Міністерства та ДП «НЕК «Укренерго».

Відкриваючи зустріч, в. о. державного секретаря – директор Департаменту забезпечення комунікацій та організаційної роботи Юлія Підкоморна від імені Міністра Ігоря Насаликависловила вдячність за підтримку реформ в Україні, та зазначили, що Міністерство зацікавлене в максимально швидкій імплементації кращих міжнародних практик та європейського законодавства в енергетичному секторі. «Реформа корпоративного управління в Укренерго, - один з важливих елементів такої політики Міністерства, який також відповідає нашому євроінтеграційному курсу», - зазначила Юлія Підкоморна. Вона також поінформувала, що Ігор Насалик від Міністерства визначив йогорадника Наталію Бойко координатором роботи з реформи корпоративного управління.

Наталія Бойко у виступі наголосила, що Міністерство прагне максимально професійнореалізувати реформу, тому зацікавлене в прозорості та послідовності процесу. Зокрема, вона звернулася до міжнародних партнерів з проханням надати професійну експертизу усім документам, які будуть готуватися в рамках реформи, розглянути можливість наданнятехнічної допомоги та підтримати в публічній сфері.

Під час засідання в. о. директора НЕК «Укренерго» В.Ковальчук презентував баченняподальшого розвитку компанії, ключові стратегічні завдання, концептуальні підходи до проведення реформи корпоративного управління, а також конкретну дорожню карту звизначенням відповідальних та термінів виконання.

«Серед стратегічних завдань на п’ять років ми бачимо членство у ENTSO-E, повну автоматизацію управлінських та технологічних процесів та збільшення показників ефективності до загальноприйнятих європейських стандартів. Усе це вимагає послідовної багаторічної роботи», - наголосив В. Ковальчук.

За підсумками засідання учасники схвалили дорожню карту реформи корпоративного управління ДП «НЕК «Укренерго» та домовилися про подальші кроки та координацію роботи щодо розробки концептуально нових документів, затвердженням їх Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та пошуку членів наглядової ради. Виконання окресленихзавдань планується завершити до 1 серпня 2017 року.

Міжнародних партнерів на зустрічі представляли директор Секретаріату Енергетичного Співтовариства Янез Копач, Директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер, заступник директора ЄБРР в Україні Марина Петров, перший радник, керівник програми «Енергетика. Навколишнє середовище. Транспорт» Представництва ЄС Йоханнес Баур, від Групи підтримки України Європейської Комісії Бартоломей Гурба та старший спеціаліст Світового Банку Дмитро Глазков.

Фото можна переглянути тут.

Джерело: http://mpe.kmu.gov.ua