Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Європейські профспілки прийняли рішення зробити 2017 рік роком підвищення зарплат європейських працівників

Європейські профспілки прийняли рішення зробити 2017 рік роком підвищення зарплат європейських працівників. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Європейські профспілки прийняли рішення зробити 2017 рік роком підвищення зарплат європейських працівників.

«Прийшов час для нашого відновлення», - заявив Генеральний секретар ЄКП Лука Вісентін. «Прибутки власників і бонуси керівників уже давно оговталися від кризи, в той час, як зарплати білих і синіх« комірців »до сих пір не повернулися до докризового рівня. Кожен третій працівник ледве зводить кінці з кінцями ».

Європейська конфедерація профспілок на засіданні Виконавчого комітету за участю керівників національних профспілок прийняла рішення:

• Домагатися підвищення заробітної плати європейських працівників протягом всього 2017 роки;
• Підвищення заробітної плати повністю виправдано для боротьби зі зростанням нерівності і бідності серед працюючих, а також для забезпечення росту і відновлення для всіх;
• Надання працівникам більшої кількості грошей на витрати сприяло б підняттю всієї економіки набагато ефективніше, ніж нинішні заходи, такі як зниження податків і скорочення державних витрат, і дало б поштовх розвитку бізнесу та зростання добробуту працівників.

«Ми будемо домагатися підвищення зарплат всюди, де це можливо», - підкреслила конфедеративний секретар ЄКП Естер Лінч. «Найбільш ефективним механізмом підвищення зарплати є колективні переговори між профспілками і роботодавцями, але ми також будемо домагатися підвищення мінімальних розмірів оплати праці там, де колективні переговори не відбуваються».

«Ми будемо аргументувати підвищення заробітної плати у відносинах з роботодавцями та політиками, які приймають рішення».

ЄКП стверджує, що ЄС і національні уряди повинні заохочувати колдоговірної підвищення заробітної плати як спосіб стимулювання росту і докладати більше зусиль для сприяння переговорам між профспілками і роботодавцями.

ЄКП буде працювати з європейськими галузевими профоб'єднаннями та національними профспілками для вивчення відмінностей в оплаті праці по всій Європі, в тому числі випадків, коли заробітна плата відстає від продуктивності, коли компанія отримує надмірно високі прибутки, але не діляться ними з працівниками за допомогою підвищення їх зарплат, коли в компаніях надмірний розрив між оплатою праці керівників і рядових працівників, коли є несправедливі відмінності в заробітній платі між секторами в різних країнах, коли в країнах встановлені особливо низький рівень мінімальної оплати праці або існують несправедливі виключення з мінімальної зарплати.

«Усі працівники заслуговують підвищення заробітної плати», - стверджує Естер Лінч, - «а деякі категорії заслуговують більшого підвищення для зменшення розриву в оплаті праці».

«Терпіння працівників на кінець», - додав Лука Вісентін. «Європі потрібно відновлення для всіх, а не тільки для багатих».

Джерело: fpsu.org.ua