Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Новини наших колег: КИЇВЕНЕРГО зазначає у платіжках за опалення обсяги споживання теплоенергії будинком

Новини наших колег: КИЇВЕНЕРГО зазначає у платіжках за опалення обсяги споживання теплоенергії будинком. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Задля прозорості нарахувань КИЇВЕНЕРГО щомісяця протягом опалювального сезону зазначатиме у платіжках за опалення обсяги теплоенергії, спожитої кожним столичним будинком з лічильником за розрахунковий період.

Вперше ці дані були зазначені у жовтневих платіжках клієнтів КИЇВЕНЕРГО.  В них також зазначена опалювальна площа житлових приміщень будинку та дата зняття показань теплолічильника. Ця інформація корисна клієнтам перш за все  з точки зору можливості контролю споживання та перевірки коректності нарахувань за послуги.  

Нагадуємо, в столичних багатоповерхівках із будинковим теплолічильником споживачі оплачують послуги відповідно до показань лічильника пропорційно опалювальній площі квартири. 

Однак є всього 5% будинків, квартири в яких обладнані індивідуальними лічильниками тепла. Мешканці цих квартир контролюють свої нарахування самостійно відповідності до показань власного приладу обліку.

Окрім друкованих платіжок, інформація про обсяги спожитого тепла за показаннями будинкового лічильника, опалювальну площу будинку та дату зняття показань доступні в Особистому кабінеті з гарячої води та опалення на сайті для клієнтів КИЇВЕНЕРГО www.kyivenergo.ua (розділ «Для дому - теплоенергія»). Більше того, в Особистому кабінеті кияни зможуть відслідкувати динаміку споживання гігакалорій будинком, оскільки історія споживання зберігається.


Слід зауважити, що кияни можуть контролювати щомісячне зняття показань з будинкових приладів обліку тепла. Для цього мешканцям будинків комунальної форми управління необхідно подати заявку на міську лінію з питань ЖКГ за номером 15-57. Киянам, що проживають у будинках ОСББ та ЖБК, потрібно звернутися безпосередньо до КИЇВЕНЕРГО через контакт-центр за номерами 1588 або (044) 202-1588.
 
«Cтрімке зростання тарифів на тепло накладає на теплопостачальні компанії ще більшу соціальну відповідальність. Особливого значення набуває довіра клієнта до теплопостачальника і навпаки. А для цього необхідна повна прозорість розрахунків і роз’яснення принципів та алгоритмів нарахувань за опалення. Саме тому ми надаємо клієнтам усю затребувану інформацію щодо нарахувань і робимо максимально прозорим облік тепла», — зазначив комерційний директор ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» Євген Бушма.

Через арешт рахунків та блокування господарської діяльності протягом 2016 року КИЇВЕНЕРГО не мало змоги завершити програму зі встановлення будинкового обліку теплоенергії. Проте завдяки активному встановленню лічильників минулого року КИЇВЕНЕРГО разом із столичною владою забезпечили обліком теплоенергії 90% житлової опалювальної площі столиці. Це найвищий показник по всій Україні.
 
Перевірити наявність теплолічильника у своєму  будинку кияни можуть за допомогою веб-сервісу «Карта теплолічильників» на клієнтському сайті компанії.
 
Джерело: http://kyivenergo.ua/news/445