Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

У Миргороді окреслено шляхи подальшого розвитку профспілкової санаторно-курортної системи

У Миргороді окреслено шляхи подальшого розвитку профспілкової санаторно-курортної системи. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

На Полтавщині в «Миргородкурорті» пройшла нарада правління ПрАТ «Укрпрофоздоровниці» з головними лікарями профспілкових оздоровниць за участю Голови Федерації професійних спілок України Юрія Кулика і членів наглядової ради.
 
Протягом трьох днів учасники заходу знайомилися з лікувально-діагностичною базою та інфраструктурою «Миргородкурорту», обмінювалися досвідом роботи, вносили конкретні пропозиції щодо поліпшення умов і якості відпочинку та лікування в профоздоровницях. Також обговорювали можливі варіанти вирішення наболілих проблем, що нині існують чи не в кожному санаторії. Тож, як вижити і працювати на достойному рівні, як привабити відпочиваючих, як зменшити вартість путівок для пересічних членів профспілок – про це та багато іншого йшлося у ході наради.
 
«Ми сьогодні зібрали усіх керівників нашої санаторно-курортної системи, а це близько ста осіб, аби обговорити питання поліпшення системи оздоровлення і відпочинку людей у цілому, - констатував Юрій Кулик, Голова ФПУ. – Наше майно – це ласі об’єкти, які хочуть у нас відібрати. Нині у судах розглядаються близько 240 позовів, що стосуються майнових питань. Однак, ми боремось, бо хочемо, щоб майно Федерації профспілок України ефективно працювало на користь членів профспілок, - підкреслив Юрій Кулик».
 
«Я сподіваюсь, що сьогоднішня нарада надасть новий поштовх розвитку профспілкової санаторно-курортної системи, - сказав Юрій Кулик». Він також  зауважив, що необхідно якомога швидше зайнятися питанням інвестування в санаторно-курортну систему. Ще одним важливим пунктом за словами Юрія Кулика, є те, що наразі необхідно звільнятися від збиткових об’єктів, які не лише не приносять прибуток, а й потребують великих затрат на їхнє утримання.
 
«На прикладі «Миргородкурорту» ми бачимо, як можна завдяки правильній роботі та чіткому управлінню зробити підприємство одним із кращих у нашій системі, - підкреслив у своєму виступі в.о. заступника Голови ФПУ Володимир Саєнко. – Нині в ФПУ створено три комісії з реформування системи управління майновим комплексом, функціонування яких направлено на те, щоб оптимізувати наші витрати та акумулювати кошти, аби хоча б раз на рік у нас з’являвся такий об’єкт як «Миргородкурорт».

Не випадково місцем цієї зустрічі стала українська Швейцарія – найвідоміший курорт України – курорт Миргород. «Курорт на якому ми сьогодні маємо змогу перебувати є одним з кращих у нашій системі, тож нам є чим пишатися, а тим, хто дещо відстає – є чому повчитися тут, - наголосив Микола Субота, голова Правління ПрАТ «Укрпрофоздоровниця». Під час наради Микола Субота підбив підсумки роботи Товариства за минулий рік та поставив чіткі завдання щодо забезпечення оздоровлення громадян у 2013 році.

 

Джерело: fpsu.org.ua