Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Уряд вдосканалює систему надання субсидій населенню

Уряд вдосканалює  систему надання субсидій населенню. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Кабінет Міністрів сьогодні прийняв постанову „Деякі питання надання субсидій населенню”. Проект акта на засіданні Уряду представила перший заступник Міністра соціальної політики Ольга Крентовська.

За її словами, проект акта розроблено Мінсоцполітики з метою недопущення стягнення заборгованості з одержувача субсидії у разі недотримання надавачем послуг вимог Порядку розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату послуги з централізованого опалення (теплопостачання), послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.08.2016 № 534.

Крім цього, враховуючи, що постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 409 „Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування” встановлено соціальні нормативи споживання комунальних послуг, на які надаються субсидії, а нарахування плати за послугу водопостачання споживачам, у яких відсутні прилади обліку, здійснюється за нормами, затвердженими органами місцевого самоврядування, прийнятою постановою передбачається компенсувати відповідні витрати одержувачів субсидії за рахунок коштів місцевих бюджетів - у разі, якщо затверджені норми споживання більші ніж соціальні нормативи.

Джерело: msp.gov.ua