Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Новини енергетики: Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик відвідав Королівство Данію

Новини енергетики: Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик відвідав Королівство Данію. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Вагомим внеском у розвиток відновлювальних джерел енергії в Україні може стати залучення ресурсів Фонду кліматичних інвестицій Королівства Данія.

Такої домовленості досягнуто сьогодні за результатами зустрічі Міністра Ігоря Насалика з делегацією Королівства Данія на чолі з Міністром закордонних справ Данії Крістіаном Йенсеном.

Міністр подякував за увагущо приділяється Урядом Королівства Данія до ситуації в енергетичному секторі України, а також відзначивщо Україна продовжує рухатись у напрямку впровадження системних реформ у енергетичному секторі та наголосив, що впровадження заходів з енергоефективності є одним із пріоритетів для України, тому досвід Данії є надзвичайно цікавим.

Також Ігор Насалик відзначив важливість реалізації проекту технічної допомоги «Українсько-данський енергетичний центр», відповідно до завдань якого Міненерговугілля у 2017 році очікує досягнення значних результатів.

Серед завдань - розроблення методології моделювання довгострокового прогнозного національного енергетичного балансу, що включатиме моніторинг показників енергоефективності, та покращення звітності згідно з вимогами Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

Також планується спільна робота з моніторингу показників енергоефективності у промисловості, запровадження інструментів для системного аналізу інтеграції джерел відновлюваної енергії до мереж в Україні та сценаріїв розвитку енергетичної системи.

Одним із завдань також є аналіз варіантів заміщення природного газу твердою біомасою для виробництва тепла та використання значного досвіду Данської сторони у цій сфері.

Міністр наголосив, що готовий сприяти данському бізнесу у  впровадженні проектів в Україні. Зокрема, зазначив, що під час поїздок до регіонів пропонуватиме звернути увагу на можливості та досвід Данії з питань  енергоефективності.  «Українсько-данський енергетичний центр може стати платформою для сприяння реалізації проектів з виробництва енергії з відновлювальних джерел на території України», - зазначив І.Насалик..

Серед пропозицій Міністра Данській стороні – сприяння використанню данських технологій для впровадження біогазових установок, а також залученню данських інвестицій у розвитоквітропарків в Україні. «Україна посідає 10 місце у світі за можливостями щодо виробництва біогазу з огляду на розвиток агропромислового комплексу, - зазначив Міністр, - тому  цей напрямок є достатньо перспективним».

Данська сторона відзначила значний прогрес у просуванні реформ та запропонувала спільне створення енергоефективних технологій нового покоління. Крім того, ще одним напрямком спільної роботи може стати розробка моделей поєднання різних джерел енергії у  єдину систему.

Вагомим внеском у розвиток відновлювальних джерел енергії в Україні може стати залучення ресурсів Фонду кліматичних інвестицій, який може надавати підтримку данським підприємствам, які працюють в енергетичній сфері в Україні.

Джерело: http://mpe.kmu.gov.ua/