Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Представники профспілок навчатимуться охороні праці

Представники профспілок навчатимуться охороні праці. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

23 травня 2013 року відбувся семінар-нарада щодо організації масового навчання Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України представників профспілок з питань охорони праці.

У семінарі взяли участь представники апарату та членських організацій ФПУ, навчально-методичних центрів територіальних профоб’єднань ФПУ, СПО об’єднань профспілок, виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Під час семінару було обговорено низку питань, зокрема:

- про основні завдання профспілок щодо розгортання масштабного навчання з питань охорони праці у 2013-2014 роках. Доповідав Українець Сергій Якович - заступник Голови ФПУ;

- питання участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у фінансуванні навчання з питань охорони праці представників профспілок. Доповів Сливкін Петро Іванович - заступник виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України;

 - щодо координації та методичного супроводу департаментом охорони праці ФПУ організації і проведення масового навчання з питань охорони праці представників профспілок. Доповів Андрієвський Юрій Захарович - керівник департаменту охорони праці апарату ФПУ;

- про заходи та засоби матеріально-технічного та навчально-методичного забезпечення навчання та перевірки знань з питань охорони праці представників профспілок. Розповіла Горюн Тетяна Михайлівна – головний спеціаліст – технічний інспектор праці ФПУ.

Також директором підприємства «Електроне місто» Білявським Сергієм Федоровичем була представлена презентація на тему: «Нові технології в організації і проведенні навчання з питань охорони праці» (електронні та мультимедійні програми для дистанційного навчання).

"На цей час вперше за 20 років незалежності України стартує широкомасштабний проект проведення навчання з питань охорони праці представників профспілок всіх рівнів коштом Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Від того, як ми з Вами зможемо зкоорденувати цю роботу залежить успіх цього проекту та широкомасштабна підготовка профактиву з питань охорони праці для кваліфікованого захисту працівників по всій Україні" - наголосив у своєму виступі заступник Голови ФПУ Українець Сергій Якович.

Учасниками семінару опрацьовано проект концептуальної моделі організації та проведення навчання з питань охорони праці представників профспілок та надано ґрунтовні пропозиції.

Необхідні заходи для вдосконалення підготовки технічних інспекторів праці, членів комісій, громадських інспекторів та інших представників профспілок з питань охорони праці, розвитку методів і форм організації та проведення їх навчання, зміцнення навчально-методичної бази визначені постановою Президії ФПУ від 28.02.2013 № П-16-12 «Про заходи щодо вдосконалення навчання представників профспілок з питань охорони праці».

Координацію та методичний супровід проведення цього навчання для членських організацій ФПУ та взаємодію з виконавчою дирекцією Фонду здійснює департамент охорони праці апарату ФПУ.

 

Джерело:  fpsu.org.ua