Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Новини енергетики: Україна та США співпрацюватимуть у сфері кібербезпеки

Новини енергетики: Україна та США співпрацюватимуть у сфері кібербезпеки. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Це питання було одним із важливих питань, обговорених під час зустрічі  Міністра Ігоря Насалика із заступником Міністра енергетики і з питань чистого вугілля та управління викидами Сполучених Штатів Америки Девідом Молером та заступником Міністра енергетики США з міжнародних справ Джонатаном Елкіндом. Зустріч відбулася 12 липня в Міненерговугілля.

Ігор Насалик подякував за підтримку американської сторони у зміцненні енергетичної безпеки України, зокрема допомогу у сфері кібербезпеки, у галузі атомної енергетики та ядерної промисловості, а також у питанні підготовки до осінньо-зимового періоду 2015/2016 років.

Також Міністр нагадав, що в ході поїздки Прем’єр-міністра України до США у червні цього року було проведено низку зустрічей, які продемонстрували бажання України щодо подальшої співпраці із США в енергетичній галузі.

Ігор Насалик поінформував про стан реформування енергетичного сектору України. «На сьогодні Міністерство вибрало чіткі, ефективні напрямки в розвитку енергетичної сфери і забезпечення енергетичної незалежності», - запевнив Міністр американських колег.

Серед важливих кроків Міністр назвав встановлення єдиної ціни на газ, що дає можливість фінансового ресурсу для нарощування власного видобутку. Другим кроком, за його словами, є впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей, що забезпечить відкритість процесів у видобувній галузі та дасть можливість інвесторам свідомо входити в енергетичний ринок. І третім важливим напрямком є, наголосив Міністр, нарощування ресурсної бази для сталого видобування газу та зміцнення енергетичної безпеки.

Американська сторона повідомила про бажання і наміри щодо подальшої співпраці в енергетичному секторі. Зокрема, партнери запропонували, у разі потреби, допомогу з питанькібербезпеки, залучення технологій для збільшення видобутку природного газу.  Також наголосили, що розблокування рахунків НАЕК «Енергоатом» є позитивним  сигналом щодо усунення перешкод для впровадження реформ в Україні.

За підсумками зустрічі Міністр Ігор Насалик запевнив співрозмовників у намірах щодо поглиблення співпраці. Стосовно заходів з кібербезпеки Міністр наголосив, щоМіненерговугілля планує у співпраці з американськими колегами стати майданчиком, який би забезпечив безпеку як державних, так і приватних компаній. «Деякі групи вже працюють у цьому напрямку, і  ми б хотіли, щоб ця співпраця продовжувалася», - зазначив Ігор Насалик.

Сторони домовилися, що співпраця в енергетичному секторі економіки буде й надалі пріоритетом українсько-американських відносин.

Джерело: http://mpe.kmu.gov.ua/