Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

ДП НЕК "Укренерго" закликає споживачів до ощадливого енергозбереження в спекотну погоду

ДП НЕК

В Україну прийшло спекотне літо. Зростання середньодобової температури повітря традиційно спричинило збільшення електроспоживання населенням, зокрема, внаслідок масового використання кондиціонерів та інтенсивного поливу сільськогосподарських угідь.

Так, пік споживання 22-23 червня склав близько 17,5 ГВт в порівнянні з 17,1 ГВт 21 червня і 16 ГВт - 20 червня, при зростанні середньодобової температури з 24,5 до 25,1 і 25,6 градусів Цельсія відповідно. Обсяг споживання електроенергії в ці дні збільшився на 11,6% - до 381,7 млн кВт-год, обсяг виробництва - на 11,4%, до 405,1 млн кВт-год.

В той же час, як відомо, в ремонті знаходиться низка атомних енергоблоків, критично знизились запаси антрацитового вугілля на ТЕС.

ДП «НЕК «Укренерго» як системний оператор Об'єднаної енергосистеми України вживає усіх необхідних та можливих заходів для надійного електрозабезпечення споживачів усіх категорій. Зокрема, для покриття дефіциту в системі задіяні блоки теплоелектроцентралей у Києві та Харкові, також можуть бути включені газомазутні блоки на Трипільській і Запорізькій ТЕС. При необхідності Україні готові надати допомогу енергосистеми суміжних країн.

Попереду нас чекають два найспекотніших місяці літа. Допомогти зменшити пікові навантаження в енергосистемі може кожен українець. Закликаємо промислові підприємства та населення до свідомого та раціонального електроспоживання у спекотну погоду. Намагайтеся менше використовувати кондиціонери в денні години, вмикайте потужні побутові електроприлади (пральні машини, праски, бойлери тощо) у позапіковий час.

Відповідальне ставлення кожного споживача до енергозбереження разом з професіоналізмом та досвідом диспетчерів ДП «НЕК «Укренерго», за умови злагодженої роботи генеруючих та енергопостачальних компаній дозволять усім нам без проблем та аварій витримати примхи природи і мінімізувати можливість виникнення аварійних ситуацій в енергосистемі.

Джерело: ukrenergo.energy.gov.ua