Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Новини наших колег: НЕК "Укренерго" запроваджує нові міжнародні стандарти менеджменту якості, екології, гігієни та безпеки праці

Новини наших колег: НЕК

В НЕК "Укренерго" було проведено семінарі «Клубу сертифікованих замовників» на тему: «Міжнародний стандарт ISO 9001:2015 – поєднання процесного підходу та ризик-орієнтованого мислення для ефективного бізнесу». Проводив заняття заступник директора з сертифікації систем менеджменту – керівник ОССМ органу сертифікації «ПРИРОСТ-DQS-Group»
Макух М.В.

Програма семінару передбачала наступні теми:

- Перегляд міжнародних стандартів ISO 9000:2015 та ISO 9001:2015;

- Контекст організації, ризик – орієнтоване мислення;

- Вимоги міжнародного стандарту ISO 9001:2015;

- Перехід організацій на нову версію.

 Головним завданням лектора було надання практичних навичок з оцінки ризиків на робочих місцях та отримання необхідних знань та навичок відповідно  вимог стандарту ISO 9001:2015.

Новий стандарт ISO 9001 дозволить ДП «НЕК «Укренерго» адаптуватися до змін у суспільстві, підвищить здатність підприємства задовольняти потреби своїх клієнтів і забезпечить узгоджену основу для зростання і сталого успіху. Якщо перші версії стандарту ISO 9001 здебільшого мали розпорядчий характер, з багатьма вимогами до документованих процедур і записів, а в редакціях 2000 і 2008 р.р., особлива увага приділялася управлінню процесами, то стандарт ISO 9001 версії 2015 року зосереджений на результативності. Це досягається шляхом поєднання процесного підходу з ризик-орієнтованим мисленням і використанням циклу Plan-Do-Check-Act на всіх рівнях організації.

ISO 9001:2015 дозволить інтегрувати вимоги стандартів для систем менеджменту якості, екології, гігієни та безпеки праці в ДП «НЕК «Укренерго». Стандарт вимагає більшої уваги до інтересів внутрішніх і зовнішніх зацікавлених сторін у зв'язку з тим, що управління якістю повинно здійснюватися на основі аналізу ризиків.

 Наприкінці семінару відбулося підведення підсумків та узагальнення набутих знань. Учасникам були вручені методичні матеріали на електронних носіях з метою розповсюдження їх серед працівників відокремлених підрозділів підприємства, що не мали змоги відвідати семінар. Цей захід став чудовою нагодою для спілкування, для обміну досвідом та налагодження майбутньої співпраці.

Джерело: ukrenergo.energy.gov.ua