Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Профспілки наполягають на дотриманні принципів соціального діалогу

Профспілки наполягають на дотриманні принципів соціального діалогу. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Головою СПО об’єднань профспілок Осовим Г.В. направлено звернення до Міністра Кабінету Міністрів України Саєнка О.С. щодо дотримання принципів соціального діалогу у відносинах з соціальними партнерами.

Зокрема, акцентовано увагу, що на минулому засіданні Уряду 27 квітня 2016 року розглядалося питання стосовно підвищення розмірів соціальних стандартів, в тому числі розміру мінімальної заробітної плати. Проте профспілки, які опікуються цими питаннями, в порушення норм чинного законодавства були відсторонені від опрацювання цього проекту нормативно-правового акту.

СПО об’єднань профспілок занепокоєний такими діями і висловлює сподівання, що це є тільки початком етапу організаційного становлення Уряду, а в подальшому – зазначені недоліки будуть усунені та відповідно до встановленої практики буде забезпечено безумовне виконання вимог Регламенту Кабінету Міністрів України, положень Генеральної угоди й принципів ведення соціального діалогу.

Джерело: fpsu.org.ua