Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Борги з заробітної плати - ганебне явище сучасної України!

Борги з заробітної плати - ганебне явище сучасної України!. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Питання ліквідації боргів із заробітної плати, із сплати єдиного внеску та погашення заборгованості з обов’язкових платежів до Пенсійного фонду України сьогодні обговорили члени Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, засідання якої відбулося у Мінсоцполітики за участю заступника Міністра соціальної політики – керівника апарату Віктора Іванкевича та заступника Міністра соціальної політики Валерія Ярошенка.

„Втрати при несвоєчасній виплаті заробітної плати, єдиного внеску та обов’язкових платежів підприємствами несе не тільки Пенсійний фонд та Державна фіскальна служба. Втрачають, насамперед, працівники, які не отримують своєчасно заробітну плату та громадяни, які працювали на таких підприємствах-боржниках. Адже період, за який не сплачено страхові внески, не зараховується до страхового стажу, що порушує права застрахованих осіб в системі державного соціального страхування” - зазначив заступник Міністра Валерій Ярошенко.

Комісія заслухала керівників деяких найбільших підприємств–боржників, зокрема, ДП «Триліський спиртовий завод», ДП «Укрдіпрохарчопром», ДП «Шахта «Південнодонбаська №3 імені Миколи Сургая» , ДП «Львіввугілля».

Міністерство соціальної політики України

Джерело: http://ukrsocium.com/