Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

В Федерації профспілок України пройшло обговорення новацій у житлово-комунальній сфері

В Федерації профспілок України пройшло обговорення новацій у житлово-комунальній сфері. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

10 березня 2016 року відбулася робоча нарада фахівців Департаменту захисту соціально-економічних прав, представників окремих членських організацій щодо законодавчого врегулювання проблемних питань у житлово-комунальному господарстві.

В ході засідання були обговорені питання:

- щодо введення у дію Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку» від 14.05.2015 №417-VIII, згідно з нормами якого визначений кінцевий термін створення ОСББ – 1 липня 2016 року(скасовується монополія ЖЕКів на обслуговування житлових будинків);

- норми проекту Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.12.2015 (реєстр. № 1581-д), яким точково врегульовуються деякі питання діяльності управителів (ст. 6, 13, 16, прикінцеві положення законопроекту).

Водночас не створені ані законодавчі, ані фактичні умови для впровадження ОСББ та інституту управителів.

Тому на нараді було вирішено звернутись до Верховної Ради України та профільного Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства щодо:

- відтермінування введення у дію норм Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку» від 14.05.2015 №417-VIII щодо дати введення ОСББ та інституту управителів;

- зміни дати набуття чинності, яка визначена у прикінцевих положеннях проекту Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.12.2015 (реєстр. № 1581-д).

Також учасники наради висловили підтримку проекту Закону «Про внесення змін до Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» (щодо відтермінування примусового призначення виконавчим органи місцевої ради управителя багатоквартирного будинку) від 16.02.2016 (реєстр. № 4078).