Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

На підприємствах галузі: Київенерго нагадує киянам про зміну тарифів на електроенергію з 1 березня

На підприємствах галузі: Київенерго нагадує киянам про зміну тарифів на електроенергію з 1 березня. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

КИЇВЕНЕРГО інформує своїх побутових клієнтів про те, що з 1 березня 2016 року набувають чинності нові тарифи на електроенергію для населення. 

Збільшення тарифів відбулося на підставі Постанови від 26.02.2015 № 220 Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Відповідно до Постанови, тариф на електроенергію, спожиту з 1 березня 2016 року по 31 серпня 2016 року, становить:   

  • для першого блоку споживання (домогосподарства з обсягом споживання до 100 кВт∙год включно) — 0,57 грн/кВт∙год (з ПДВ);
  • для другого блоку споживання (домогосподарства з обсягом споживання від 101 до 600 кВт∙год включно) 0,99 грн/кВт∙год (з ПДВ);
  • для третього блоку споживання (домогосподарства з обсягом споживання 601 кВт∙год та більше 1,56 грн/кВт∙год (з ПДВ).

Тариф залежить від обсягу споживання: якщо за календарний місяць витрачено 335 кВт·год, то за 100 кВт·год необхідно сплачувати за тарифом 0,57 грн, а за 235 кВт·год  за тарифом 0,99 грн.

Нагадаємо, що перший етап підвищення тарифів згідно з Постановою НКРЕКП від 26.02.2015 № 220 відбувся з 1 квітня 2015 року. Загалом тарифи на електроенергію НКРЕКП підвищуватиме у п'ять етапів. Останнє зростання відповідно до зазначеної постанови заплановане на 1 березня 2017 року. 

Компанія КИЇВЕНЕРГО звертає увагу своїх клієнтів на те, що нарахування суми до сплати за спожиту електроенергію в лютому буде проведено за тарифами, що діятимуть до 1 березня 2016 року. Тобто рахунки за лютий, які кияни отримають у березні, міститимуть суму до сплати, сформовану за старими тарифами, що діяли до 1 березня 2016 року. Рахунки, в яких сума до сплати нарахована за новими тарифами, надійдуть у квітні 2016 року.

Важливо повідомляти до КИЇВЕНЕРГО показання лічильника, зафіксовані 1 числа кожного місяця, адже вони використовуються для розрахунку суми до сплати. Показання можна вписувати у графу «Показання лічильника», що розміщена в лівій частині рахунка, або заносити до Особистого кабінету з електроенергії на сайті www.kyivenergo.ua. Сплачувати рахунки за електроенергію необхідно до 20 числа кожного місяця. 

Чи знаєте Ви, що є можливості для зменшення витрат на електроенергію?

1. Скористайтеся субсидіями — державною допомогою для сплати житлово-комунальних послуг.
З 1 травня 2015 року вступив в дію спрощений порядок призначення державної допомоги для населення. Відтепер необхідно заповнити тільки два документи  заяву та декларацію. Після цього їх можна надіслати звичайною поштою до місцевого управління праці та соціального захисту населення. 
  2. Заощаджуйте на оплаті за допомогою багатозонних лічильників. Такі прилади дозволяють власникам двозонних лічильників з 1 квітня 2015 року отримати знижку в 50% при сплаті за електроенергію, спожиту в нічний час доби (з 23:00 до 07:00). Знижка для власників тризонних лічильників на електроенергію, спожиту вночі (з 23:00 до 07:00), складає 60%. 
  3. Користуйтеся порадами для економії енергоресурсів та грошей. 
Джерело: http://kyivenergo.ua/