Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

НКРЕКП прийняла рішення про підвищення рівня заробітної плати для понад 370 тисяч працівників енергетичної та комунальної галузей

НКРЕКП прийняла рішення про підвищення рівня заробітної плати для понад 370 тисяч працівників енергетичної та комунальної галузей. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

З метою збереження кваліфікованих працівників в енергетичній і комунальній галузях та стимулювання їх до ефективної праці, на відкритому засіданні Комісія прийняла рішення про підвищення рівня заробітної плати без зміни рівня тарифів з спрямуванням на виробничо-технічний персонал.

Джерелом підвищення рівня заробітної плати стало зменшення з 1 січня 2016 року рівня єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ).

 Таким чином підвищення заробітної плати торкнеться понад 370 тис. працівників енергетичної та комунальної галузей, з них:

• 164 тис. чоловік в електроенергетичній галузі;

• 130 тис. чоловік у житлово-комунальному господарстві;

 • 76 тис. чоловік у нафтогазового комплексі.

  Довідково:

Законом України «Про внесення змін до податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» внесено зміни до пункту 5 статті 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», відповідно до яких для платників податків з 1 січня 2016 року зменшено розмір ЄСВ до 22 %.

Для ліцензіатів, тарифи яких регулюються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у структурах витрат, які діють з 1 січня 2016 року, раніше було враховано ЄСВ у розмірі близько 37% від фонду оплати праці відповідно до законодавства, чинного до 31 грудня 2015 року.

Джерело: nerc.gov.ua