Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

З Днем Соборності України!

З Днем Соборності України!. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Шановні колеги та друзі!

Київський міськком профспілки енергетиків щиро вітає Вас з Днем Соборності України. Сердечно бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє нашої України!

 

Єдність, свобода і незалежність – споконвічна українська мрія. Український історичний календар 22 січня містить дві знаменні події, пов’язані з втіленням її у життя. 

Саме в цей день 2018 року в приміщенні Київського Будинку вчителя було підписано Четвертий універсал, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. А за рік – 22 січня 1919 року, у першу річницю незалежності, на Софійській Площі в Києві було проголошено Акт возз’єднання українських земель, що увійшов в сучасну історію як «Акт злуки». Об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в одну суверенну державу стало могутнім виявом волі українців до етнічної і територіальної консолідації, свідченням їх національної самоідентичності. 

Український народ в черговий раз з новими силами реалізував своє багатовікове прагнення жити у соборній державі, сповідувати єдині національні і суспільні цінності, дбати про безпечне, гідне і процвітаюче життя людей, як належить великій європейській нації.