Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

На підпримствах галузі: завдяки зусиллям профкому, працівники НЕК "Укренерго" відсвяткували Різдво Христове у самому серці Галицької землі – місті Львів

На підпримствах галузі: завдяки зусиллям профкому, працівники НЕК

Працівники Північної енергосистеми відсвяткували Різдво Христове у самому серці Галицької землі – місті Львів. Саме у цьому «маленькому Парижі» і досі збереглися автентичні українські традиції святкування Різдва. Для того, аби працівники Північної ЕС мали змогу поринути у святкові дійства та побачити всю красу міста, Профспілковий комітет підрозділу організував мандрівку до цього мальовничого куточка нашої країни.

истичну групу енергосистеми очікувала насичена екскурсійна програма. У перший день перебування працівники Північної ЕС мали змогу відвідати серце міста – стару частину Львова. Понад сім століть місто вабить своєю неповторністю та самобутністю. Кожна вуличка старого Львова – наповнена історичними пам'ятками архітектури та видатними місцями. Екскурсія містом розпочалася із знаменитої площі Ринок, де щорічно відкривається перший різдвяний ярмарок України. Потому, пішохідна екскурсія рушила по місцям сьогодення і середньовіччя: палаци Бандінеллі, Любомирських і Шольц-Вольфовичів, Латинський кафедральний і Вірменський собори, відбиток живої ренесансної архітектури – Чорна кам'яниця та інші незабутні місця «Середньовічного Львову».

На другий день співробітники системи відвідали околиці міста. Заміська екскурсія розпочалася з найстарішого замку Західної України – Олеського замку. Де як не в цьому замку – музею відчувається вся суворість Галицкого князівства та романтика сучасності. Тут, у стінах найвідомішої фортеці Львівщини, співробітники енергосистеми ознайомилися з великими колекціями старожитностей, портретів та іконостасів. Також, цього дня, фахівці підрозділу, побували ще й у Підгорецькому та Золочівському замках.

В останні день перебування у місті, енергетики спустилися до львівських катакомб. Підземне місто – це суцільні таємниці та легенди. Під час цієї екскурсії спеціалісти Північної енергосистеми відвідали найвідоміші львівські підземелля, які знаходяться під Єзуїтським костелом. Також, побували в аптеці-музеї, лабораторії алхіміка та у підвалах колишнього домініканського монастиря. Хоча екскурсійна програма була дуже насиченою, всі покидали місто із незабутніми емоціями та яскравими враженнями. І ще довго, у вагоні поїзду Львів-Харків, було чутно розповіді про це історичне місто, де кожен дворик та вилиця дихають власними, неповторними легендами.

Джерело: ukrenergo.energy.gov.ua