Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

На підприємствах галузі: Компанія "Київенерго" нагадує киянам, як отримати житлові субсидії за спрощенним алгоритмом

На підприємствах галузі: Компанія

Компанія КИЇВЕНЕРГО нагадує мешканцям столиці про те, що на початку 2015 р. Кабінет міністрів України спростив процедуру оформлення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2015 №106 з 1 травня 2015 р. існує такий порядок оформлення житлових субсидій:

  • подавати потрібно лише 2 документи: спрощені форми заяви про призначення субсидій та декларації про доходи для осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії;
  • жодні додаткові документи не потрібні; 
  • можна надіслати документи поштою;
  • субсидія встановлюється на 12 місяців;
  • термін дії субсидії автоматично продовжується на наступний рік. 

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається на 12 місяців з місяця звернення за її призначенням. Для призначення житлової субсидії враховуються доходи за попередній календарний рік без урахування сплачених податків.

Після закінчення терміну отримання субсидії органи соціального захисту населення здійснюють розрахунок субсидії на наступний період автоматично. Для цього збирається необхідна інформація без звернення громадянина і протягом двох місяців з початку нового періоду приймається рішення щодо призначення (непризначення) субсидії. 

Субсидія призначається одній  із зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб. Не зареєстрованій особі, яка фактично проживає у житловому приміщенні, субсидія призначається за умови наявності договору найму (оренди) житла і переведення особових рахунків із сплати житлово-комунальних послуг.

За додатковою інформацією щодо оформлення субсидії необхідно звертатися до районного управління соціального захисту населення. Телефон безкоштовної гарячої лінії Урядового контактного центру: 0 (800) 507-309. 

Джерело: http://kyivenergo.ua/