Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Профспілки засуджують дії Уряду, які порушують конституційні та трудові права працівників в Україні

Профспілки засуджують дії Уряду, які порушують конституційні та трудові права працівників в Україні. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Відповідно до Плану дій Федерації профспілок України на захист конституційних трудових прав працівників, затверджений постановою Президії ФПУ від 06.10.2015 № П-40-2, 11 грудня профспілки пікетували Верховну Раду України. Представники нашої профспілки приймали активну участь у цій акції.

На акцію вийшли голови первинних профспілкових організацій, всеукраїнських профспілок, профспілковий актив м. Києва та регіональних профоб'єднань, які були учасниками Всеукраїнських зборів голів первинних профспілкових організацій 30 листопада в Києві. Нагадаємо, що на ці збори було запрошено Прем’єр-міністра України А.Яценюка, але він не знайшов можливості прийти до людей та відповісти на їх запитання стосовно політики «затягування пасків», яку Уряд проводить протягом останніх півтора роки.

Адже, метою сьогоднішньої акції є привернення уваги урядових структур до порушень конституційних, трудових прав працівників в Україні. Профспілки не згодні з політикою КМУ відносно заморожування соціальних стандартів та показниками, що планується закласти у проекті Держбюджету на наступний рік.

Також 16 грудня передбачено пікетування Верховної Ради України під час розгляду проекту Державного бюджету України на 2016 рік.

Рішення Президії ФПУ щодо проведення профспілкових акцій було підтримано 8 грудня ц.р. Консультативною радою при Голові ФПУ. Про їх результати буде поінформовано міжнародні профспілкові організації, членами яких є ФПУ, та Міжнародну організацію праці.

Джерело: fpsu.org.ua