Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

На підприємствах галузі: Заборгованість споживачів столиці за тепло перед КИЇВЕНЕРГО у жовтні зросла на 14%

На підприємствах галузі: Заборгованість споживачів столиці за тепло перед КИЇВЕНЕРГО у жовтні зросла на 14%. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

У жовтні 2015 року споживачі столиці збільшили заборгованість за теплову енергію перед ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» на 194 млн грн (на 14%). Станом на 1 листопада 2015 р. вона перевищила 1 млрд 532,4 млн грн.

Зростання заборгованості відбулося за всіма категоріями споживачів, за винятком установ та організацій, фінансування яких здійснюється з міського та районних бюджетів, в семи з десяти районів столиці загалом на 15 млн грн. Натомість зростання боргів бюджетних організацій Печерського, Подільського та Солом’янського районів в жовтні склало більше 7 млн грн. 
 

Стан розрахунків всіх споживачів за тепло, опалення та гарячу воду перед КИЇВЕНЕРГО станом на 01.11.15


Серед житлово-експлуатаційних організацій (ЖЕО, в тому числі ЖБК, ОСББ, відомчі будинки) найгірші розрахунки в жовтні 2015 р. мали ЖЕО Шевченківського та Солом’янского районів столиці. Станом на 1 листопада їх заборгованість загалом збільшилась більш ніж на 5 млн грн — до 256,4 млн грн та 27,8 млн грн відповідно.

Зауважимо, що ЖЕО наразі залишаються найбільшими боржниками за теплову енергію перед КИЇВЕНЕРГО майже 870 млн грн. Перші позиції в рейтингу найбільших боржників-ЖЕО займають житлово-обслуговуючі організації Шевченківського району (256,4 млн грн), Голосіївського району (148 млн грн) та Подільського району (123,5 млн грн).


 

Розрахунки населення

Сумарна заборгованість населення за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання перед ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» станом на 1 листопада 2015 року склала 377,8 млн грн.

Найбільші борги перед Компанією за надані послуги з опалення та постачання гарячої води мають мешканці Голосіївського району  549,3 грн в перерахунку на одного мешканця району.
 

Стан розрахунків населення за послуги з опалення та гарячу воду перед КИЇВЕНЕРГО станом на 01.11.15


Серед житлових будинків максимальну заборгованість за послуги Компанії станом на 1 листопада 2015 р. накопичили споживачі Святошинського району  417,5 млн грн (вул. Картвелішвілі, 9) та Деснянського району 337,7 млн грн (вул. Марини Цвєтаєвої, 16). 

Слід зауважити, що в жовтні 2015 р. перелік будинків з максимальною сумою заборгованості зазнав деяких змін. В п’яти з десяти адміністративних районів (Подільському, Шевченківському, Солом’янському, Печерському та Дніпровському) зявилися нові лідери-боржники. Наразі сумарна заборгованість цих п’яти будинків становить майже 1 млн грн. Борги ж інших п’яти будинків зросли протягом жовтня в середньому на 40% і досягли 1,6 млн грн.
 

Перелік будинків, які мають максимальну заборгованість за опалення та гарячу воду перед КИЇВЕНЕРГО станом на 01.11.15

Джерело: http://kyivenergo.ua/