Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Розенко: У разі зниження ЄСВ до 20% дефіцит фондів соціального страхування сягне понад 130 млрд грн

Розенко: У разі зниження ЄСВ до 20% дефіцит фондів соціального страхування сягне понад 130 млрд грн. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

У разі зниження єдиного соціального внеску при проведенні податкової реформи до 20% дефіцит Пенсійного фонду, Фонду соціального страхування (об’єднаного) та Фонду соціального страхування на випадок безробіття сягне понад 130 мільярдів гривень. Про це 27 листопада на брифінгу заявив Міністр соціальної політики України Павло Розенко.

„Якщо в цьому році, незважаючи на складну економічну ситуацію в країні, дефіцитним у нас був лише Пенсійний фонд, то у разі схвалення податкової реформи, у якій буде передбачене зниження ЄСВдо 20%, дефіцитними стануть усі фонди соціального страхування”, - сказав він.

Так, за словами Розенка, дефіцит Пенсійного фонду зросте до 120 млрд грн, дефіцит Фонду соціального страхування (об’єднаних Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності) становитиме 9 млрд 370 млн грн, Фонду соціального страхування на випадок безробіття - 5 млрд 673 млн грн.

„Позиція і Президента, і Прем’єр-міністра, і моя, як Міністра соціальної політики, чітка і однозначна – жодна реформа, в тому числі і податкова, не повинна призвести до зниження соціальних стандартів і впроваджуватися за рахунок скорочення соціальних програм. Тому, щоб забезпечити вчасні і в повному обсязі соціальні страхові виплати – пенсії, допомогу по безробіттю, лікарняні тощо, - увесь дефіцит страхових фондів, який неминуче виникне після зниження ЄСВ, потрібно буде компенсувати із Державного бюджету України”, - наголосив Павло Розенко.

Джерело: mlsp.gov.ua