Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Заява Президії Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» щодо подій коло будівлі Міськпрофради

Заява Президії Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» щодо подій коло будівлі Міськпрофради. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

12 листопада 2015 року біля будівлі Київської міськпрофради за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 16, відбулась організована певними політичними силами за участю засобів масової інформації, провокаційна акція. Її результатами стали телевізійні репортажі та публікації у пресі, які необєктивно та некоректно до профспілок висвітлили ситуацію коло означеної будівлі. З цього приводу Президія міськпрофради виступила з заявою:

Заява

Президії Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві

«Київська міська рада профспілок»

Київська міська рада профспілок підтримувала протестні акції  під час Помаранчевої революції та Революції Гідності проти свавілля влади, адже вони були викликані необхідністю вирішення соціальних проблем суспільства.

Тому київські профспілки з обуренням сприйняли акцію проведену 12 листопада 2015 р. представниками певних політичних сил під стінами їх будівлі та вважають її дешевим передвиборчим піаром, а звинувачення політиків – безпідставними.

Спотворена інформація не має нічого спільного з реальним станом справ. Будинок Київської міської ради профспілок по вул. Хрещатик, 16 належить профспілковій громаді столиці. Він не є частиною будівлі Федерації профспілок України на Майдані Незалежності, 2, де розміщувався штаб Євромайдану.

Держава не допомагає відновлювати пошкоджену будівлю столичних профспілок під час революційних подій. Ми вдячні членським організаціям, громадянам, інвесторам, котрі надавали та продовжують надавати допомогу у відновленні будинку.

Щодо моральної сторонито нагадаємо: будинок Київської міської ради профспілок не бувмісцем протистояння та загибелі людей у лютому 2014-го року. Він зазнав пошкоджень через пожежув сусідньому будинку, який належить Федерації профспілок України.

На нашу думку, ця акція проводиласьвинятково через бажання окремих політиків привернути до себе увагу напередодні виборівКиївського міського головиХоча на часі – вирішення соціальних проблем киян.

Ми впевнені – в нинішній непростій соціальній та економічній ситуації ще один конфлікт в самому серці Києванікому не потрібен.

Профспілки міста сподіваються, що влаштована акція, справжня мета якої всім зрозуміла, не змінить думку киян щодо виборів достойного мера столиці України.

 

 Президія Київської міської ради профспілок

Джерело: http://profrada.kiev.ua/