Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

На підприємствах галузі: КИЇВЕНЕРГО разом із представниками Світового банку і Ощадбанку провело зустріч з енергоефективності в Святошинському районі

На підприємствах галузі: КИЇВЕНЕРГО разом із представниками Світового банку і Ощадбанку провело зустріч з енергоефективності в Святошинському районі. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Компанія КИЇВЕНЕРГО спільно з представниками Міжнародної фінансової корпорації  (група Світового банку) та Ощадбанку провела третю зустріч для голів ОСББ та ЖБК, цього разу в Святошинському районі. Зустріч була присвячена нагальним питанням енергоефективності, термосанації будівель і джерелам фінансування енергоефективних заходів.

Потреба українців у якісних послугах з енергозбереження постійно збільшується.  Необхідність в економії енергоресурсів пов'язана з їх нестачею і зростаючими тарифами. Українці хочуть знати, де саме в будинках відбуваються основні втрати теплової, електричної та інших видів енергії, які шляхи вирішення проблем енергоспоживання доступні їм сьогодні.

Так, у сесійній залі Святошинської РДА енергоаудитор від КИЇВЕНЕРГО Сергій Свистюк надав аудиторії вичерпну інформацію щодо першого важливий кроку на шляху до енергоефективності – енергоаудит. Голови ОСББ та ЖБК дізналися про те, з чого почати, аби зберегти комфортні кліматичні умови у житловому будинку, при цьому заощаджуючи теплову, електричну та інші види енергії, а також зменшуючи суми в рахунках на сплату послуг ЖКГ.

Енергоаудит компанія КИЇВЕНЕРГО пропонує клієнтам з 2014 року. Послуга дозволяє визначити, наскільки ефективно використовуються паливно-енергетичні ресурси і розробити рекомендації щодо скорочення їх споживання. Економічний ефект після впровадження рекомендованих заходів з енергозбереження дозволить скоротити споживання енергоресурсів на 20 - 50%.

Ринок енергозберігаючого обладнання і матеріалів насичений різноманітними пропозиціями від виробників і постачальників аналогічних послуг. Безумовно, сучасні технології забезпечать деяку економію, проте без кваліфікованої допомоги енергоаудиторів вірно обрати потрібні заходи, провести точний розрахунок їх ефективності та одержати в подальшому задовільний результат практично неможливо. При цьому енергоаудитор від КИЇВЕНЕРГО не рекламує конкретного виробника устаткування або матеріалів. Незалежність, професіоналізм і об'єктивність – основні переваги енергоаудиторів від КИЇВЕНЕРГО.

Доповідь радника з правових питань  проектної Групи Світового банку «Енергоефективність у житловому секторі України» Зої Гопцій була присвячена юридичним аспектам отримання фінансової допомоги на проведення енергоефективних заходів, які зазначені у звіті з проведеного енергоаудиту.

Під час заходу в Святошинському районі представник проектної Групи Світового банку «Енергоефективність у житловому секторі України» Оксана Кисіль розповіла про те, як відбувається фінансування проектів з енергоефективності у житловому секторі. 

Завершальний виступ був присвячений конкретним державним програмам фінансування даних проектів. Презентацію провів представник від Ощадбанку Сергій Кучук, який розповів про кредитні програми та можливості для житлово-експлуатаційних організацій, які надає держава.

За відгуками учасників, аудиторія з інтересом сприйняла почуте та зрозуміла, що енергоефективності можна досягти і без істотних інвестицій. Але при цьому важлива ініціативність та згуртованість власників будинку, які хочуть отримати значну економію споживання теплової та електричної енергії, і, як результат, суттєве зменшення витрат на оплату електроенергії, гарячої води, опалення та інших видів енергії.

Джерело: http://kyivenergo.ua/