Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк відвідав НЕК «Укренерго»

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк відвідав НЕК «Укренерго». Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

14 вересня офіс ДП «НЕК «Укренерго» з робочим візитом відвідав Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Він проінспектував стан підготовки вітчизняної енергетики до проходження осінньо-зимового періоду та під час короткого спілкування з журналістами наголосив на важливості дотримання термінів, визначених у плані заходів з підготовки об'єктів ПЕК до осінньо-зимового періоду 2015/16 року та його проходження, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України № 809-р від 5 серпня 2015 р. Зокрема, йшлося про необхідність накопичення достатніх запасів вугілля на складах генеруючих компаній та прискорення темпів поповнення цих запасів.

Прем'єр наголосив на відповідальності та злагодженій роботі державних компаній, які виробляють електричну енергію і які "повинні забезпечити стабільність і стійкість української електроенергетичної системи. Сьогодні відбуватимуться навчання в "Укренерго", оскільки це основний диспетчерський пункт країни", - заявив Яценюк - «Компанією розроблено декілька планів щодо забезпечення енергопостачання, в тому числі й на випадок виникнення надзвичайної ситуації».

На тренуванні були відпрацьовані різноманітні сценарії виникнення позаштатних ситуацій в ОЕС України та дії персоналу задля недопущення системної аварії енергосистеми в складних умовах зими.

За сценарієм тренування передбачалось аварійне відключення лінії електропередачі, що призвело до необхідності розвантаження Рівненської АЕС; одного з блоків на Запорізькій АЕС; а також відключення ліній електропередачі внаслідок бойових дій, що зв'язують Вуглегірську ТЕС з ОЕС України. Ланцюг цих подій призвів до необхідності застосування в ОЕС України комплексу протиаварійних заходів керування.

Під час тренування диспетчерський персонал показав готовність до виконання поставлених перед ним завдань.

Юрій Касіч запевнив присутніх, що фахівці «Укренерго» докладуть всіх зусиль для забезпечення стабільної та безаварійної роботи вітчизняної енергосистеми протягом майбутнього осінньо-зимового періоду 2015/16 рр.

Відзначимо, що для багатьох представників ЗМІ, що висвітлювали подію, візит Прем'єра став водночас унікальною нагодою потрапити у головний диспетчерський пункт керування ОЕС України. Про організацію процесу диспетчеризації журналістам охоче розповів Заступник начальника оперативно-диспетчерського управління  ДП «НЕК «Укренерго» Сергій Фандуль.

Джерело: ukrenergo.energy.gov.ua