Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Чорнобильці починають безстрокову акцію протесту

Чорнобильці починають безстрокову акцію протесту. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

20 серпня 2015 року буде дано старт безстрокової акції протесту «Зупинити геноцид чорнобильців!». Про це говориться у проекті Резолюції учасників акції протесту чорнобильців.

Зокрема, в Резолюції зазначається: «Останнім часом владою завдано нищівного удару по системі соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Зокрема, сумнозвісним Законом №76, ініційованим Кабінетом Міністрів України під Вашим керівництвом, позбавлено будь-якого захисту кілька сотень тисяч постраждалих, у тому числі дітей, фактично беззахисними залишилися учасники ліквідації аварії Чорнобильській АЕС. Інваліди-ліквідатори не можуть придбати життєво необхідні ліки за свої жалюгідні пенсії, які не лише не проіндексовані відповідно до зростання вартості життя, але ще й оподатковуються».

Учасники акції висунули вимоги:

1.Прийняти постанову Кабінету Міністрів України про поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців та відновлення до 30-х роковин Чорнобильської трагедії норм статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (в редакції, що діяла до 01.01.2008 року – згідно з рішенням Конституційного Суду України від 22.05.2008 року № 10-рп) про призначення пенсій інвалідам-чорнобильцям не нижче, ніж 10, 8, 6 прожиткових мінімумів відповідно для І, ІІ, ІІІ груп інвалідності.
2.Ініціювати законопроекти про посилення захисту вдів учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, а також дітей ліквідаторів, евакуйованих  і відселених  після досягнення ними повноліття.
3.Відновити бюджетну програму забезпечення житлом осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
4.Скасувати 15-ти відсотковий податок з пенсій чорнобильців, а також з працюючих інвалідів-чорнобильців.
5.Докорінно поліпшити забезпечення чорнобильців лікарськими засобами та виробами медичного призначення, а також забезпечити належне лікування в медичних закладах.
6.Прийняти рішення щодо забезпечення інвалідів-чорнобильців необхідними автотранспортом.
7.Прийняти погоджений з всеукраїнськими громадськими чорнобильськими  організаціями план заходів з відзначення 30-х роковин Чорнобильської трагедії.

Джерело: fpsu.org.ua