Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Представники Мінсоцполітики спільно з громадськими організаціями провели чергову зустріч з переселенцями

Представники Мінсоцполітики спільно з громадськими організаціями провели чергову зустріч з переселенцями. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Міністерство соціальної політики спільно з громадськими організаціями організували і провели зустріч „Інформаційна допомога внутрішньо переміщеним особам”. Заступник Міністра Віталій Мущинін, фахівці Мінсоцполітики, Пенсійного фонду України та інших міністерств і відомств відповіли на численні запитання присутніх у залі внутрішньо переміщених осіб.

Нині на облік взято понад 1 мільйон 300 тисяч переселенців з Донбасу і Криму (1 мільйон 54 тисячі родин), повідомив Віталій Мущинін. Він порівняв ці дані з числом переміщених осіб після Чорнобильської катастрофи. „Протягом року після аварії на атомній станції на нові місця проживання у межах України переселили 56 тисяч сімей, або 95 тисяч осіб, – сказав заступник Міністра. – Сьогодні ж масштаб проблем, які розв’язує Україна, непомірно більший. Для їх вирішення держава використовує всі наявні ресурси. У вирішенні комплексу проблемних питань переселенців задіяно не лише Мінсоцполітики, але й ще 15 інших центральних органів виконавчої влади і їхні регіональні підрозділи”.

Понад 400 тисяч сімей звернулися по грошову допомогу, 326 тисячам таку допомогу призначено. На ці цілі з бюджету країни отримувачам перераховано 1 мільярд 400 мільйонів гривень, поінформував директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

Про зміни у національному законодавстві, спрямовані на покращення соціального захисту переміщених осіб, доповів начальник Управління організації соціального захисту постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій Міністерства соціальної політики Сергій Марущенко.

Також розглядалися відповіді на звернення, що надійшли під час попередньої аналогічної зустрічі 2 квітня ц.р. „Ми намагаємося забезпечити позитивне реагування на кожне із численних звернень українських громадян, які були змушені покинути свої домівки”, - запевнив Віталій Мущинін.

Джерело: mlsp.gov.ua