Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Гідна праця потребує гідної охорони

Гідна праця потребує гідної охорони. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

28 квітня відбулася нарада керівників членських організацій і профспілкових організацій прямого підпорядкування Міськпрофради, присвячена Всесвітньому дню охорони праці, який у 2015 році проводиться під гаслом «Приєднуйтесь до формування превентивної культури охорони праці». Проводив зібрання голова Міськпрофради Валентин Мельник.

З доповіддю виступив начальник управління охорони праці та здоров’я, головний технічний інспектор праці Міськпрофради Василь Якібчук, який у своєму виступі привітав присутніх із Днем охорони праці та підкреслив важливість формування превентивної культури охорони праці на робочих місцях.

Дотримання законодавства у сфері охорони праці, розвиток культури охорони праці має стати запорукою збереження здоров’я працівників та найціннішого – людського життя. Культура охорони праці – це створення чітко сформульованої системи прав, обов’язків та сфер відповідальності, де принципи профілактики, попередження, запобігання, профілактики мають найвищий пріоритет.

Безпечні та здорові умови праці визначаються не тільки чинною законодавчою базою, а й загальним рівнем цивілізованості, виробничої культури та соціально-економічного розвитку суспільства.

У своєму виступі Василь Якібчук наголосив на тому, що впродовж 2014 року зусилля членських організації профспілок були спрямовані на те, щоб якомога більше зберегти життя та здоров’я членів профспілок.

Так, в м. Києві щороку проводиться огляд-конкурс «Краще підприємство з охорони праці». У 2015 році, з нагоди Дня охорони праці,  подібні галузеві огляди-конкурси провели окремі міські профспілки ‑ ЖКГ, СП, охорони здоров’я, залізничників і транспортних будівельників. Належну увагу питанням охорони праці протягом року і під час підготовки та проведення Дня охорони праці приділяли Міські профспілки АПК, будівництва та промисловості будівельних матеріалів, зв’язку, освіти і науки, хімічних і нафтохімічних галузей промисловості та інші.

У поточному році відновлено проведення Всеукраїнського конкурсу «Охорона праці очима дітей» організатором якого є редакція журналу «Охорона праці» (в якому також брали участь діти членів профспілок міста) і нагороджено його переможців.

Василь Якібчук звернув увагу присутніх на питання щодо необхідності підвищення рівня компетентності профспілкових працівників, які беруть участь у здійсненні громадського контролю за додержанням законодавства про охорону праці, періодичного навчання, підвищення рівня їхніх знань.

У ході наради її учасники також розглянули низку нагальних питань, які потребують невідкладного вирішення.

Зокрема, було заслухано інформацію заступника голови Міськпрофради Володимира Рижих про підготовку щодо участі столичних профспілок у довготривалій акції протесту профспілок 13 травня 2015 року шляхом пікетування Будинку Уряду.

Заступник голови-начальник управління з економічних питань та соціального захисту Міськпрофради Олена Панова розповіла про ситуацію щодо відтермінування підписання Територіальної угоди на 2015-2017 роки і поінформувала про стан укладання та виконання колективних договорів за даними членських організацій Міськпрофради станом на1 квітня 2015 року.

Учасники засідання також заслухали інформацію начальника управління з гуманітарних питань та міжнародної роботи Міськпрофради Людмили Литвин про хід підготовки до літнього оздоровчого сезону 2015 року а також про проведення у травні ц.р. спортивного свята «Тато, мама, я – спортивна сім’я».

Під час наради учасники засідання обговорили також питання щодо участі профспілок у виборах до місцевих рад.

З окреслених питань було прийнято відповідні рішення.

Джерело: http://profrada.kiev.ua/