Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Майже 840 тисяч людей зі сходу розміщені рятувальниками у регіонах України

Майже 840 тисяч людей зі сходу розміщені рятувальниками у регіонах України. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Кожного дня завдяки рятувальникам Державної служби з надзвичайних ситуацій, волонтерам та місцевим органам влади, мешканці сходу знаходять нову тимчасову домівку в інших регіонах країни.

Нагадаємо, що у червні минулого року Урядом України на базі Державної служби з надзвичайних ситуацій було створено Міжвідомчий координаційний штаб з питань, пов‘язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. До складу штабу увійшли представники центральних органів виконавчої влади.

У кожній області на базі територіальних підрозділів ДСНС за таким же принципом створенірегіональні штаби.

Увесь час Міжвідомчий та регіональні штаби працюють у цілодобовому режимі для термінового вирішення нагальних проблем по переміщенню та соціальному забезпеченню громадян, що залишали тимчасово окуповані території Автономної Республіки Крим та райони проведення антитерористичної операції на сході країни.

Завдяки роботі Міжвідомчого координаційного штабу та регіональних штабів до інших регіонів України було переселено 838 тис. 971 особу (за добу – 1 тис. 330 осіб), а це 488 тис. 130 родин, з яких 146 тис. 650 дітей та 389 тис. 741 інвалідів та осіб похилого віку.

З кінця січня з прифронтових територій та населених пунктів, що постійно піддавались обстрілам терористів у Донецькій та Луганській області, було вивезено чи залишено самостійно 15 тис. 126 людей, серед яких 2 тис. 344 дитини та 403 людини з обмеженими можливостями.

Найбільша кількість людей розміщена у Харківській області ( понад 164 тис. осіб), Луганській (майже 166 тис.), Донецькій (майже 108 тис.), Дніпропетровській (понад 83 тис.), Запорізькій (62,2 тис.), Київській області (понад 38 тис.) та у місті Київ (39 тис.).

Найменша кількість розселених у Тернопільській (2 тис. 526 осіб), Чернівецькій (2 тис. 585), Івано-Франківській (3 тис. 322), Рівненській (3 тис. 604), Закарпатській (3 тис. 721) та Волинській (3 тис. 789) областях.

Щодня регіональні штаби спільно з місцевими органами влади здійснюють пошук приміщень у яких можливе додаткове розміщення переселенців. Так уже знайдено 885 об’єктів усіх форм власності для розселення 15 тисяч 538 людей, у тому числі 6 тисяч дітей, більше трьох тисяч осіб, що потребують стаціонарного лікування, а також 740 інвалідів та людей похилого віку. Проте ця цифра постійно змінюється, адже пошук приміщення триває щодня.

На даний час найбільшу кількість людей можуть розмістити Житомирська, Волинська, Вінницька, Івано-Франківська та Хмельницька області. А у таких областях як Дніпропетровська, Волинська, Хмельницька та у місті Київ можна розмістити хворих, які потребують стаціонарного лікування. Окрім цього, у Закарпатській, Рівненській, Тернопільській, Київській областях створені належні умови для проживання інвалідів та людей похилого віку.

Джерело: http://ukrsocium.com/