Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Національна тристороння соціально-економічна рада активізувала роботу

Національна тристороння соціально-економічна рада активізувала роботу. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Тристоронній соціальний діалог в нашій країні отримав новий імпульс. За участі Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка відбулось засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

„Востаннє глава Кабінету міністрів брав участь у роботі тристоронньої ради шість років тому, - зазначив, відкриваючи засідання, Міністр соціальної політики України, Голова ради, співголова від сторони органів виконавчої влади Павло Розенко. – Високий представницький рівень нинішнього зібрання засвідчує, що чинний Уряд змінює акценти у розумінні важливості соціального діалогу в країні”.

З боку виконавчої влади участь у засіданні взяли також Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, перший заступник Міністра фінансів Ігор Уманський, заступник Міністра соціальної політики Віктор Іванкевич, Голова Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба, представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міносвіти.

У своєму виступі очільник Уряду заявив: „В існуючих складних умовах номінально ми не зменшили жодного соціального стандарту. Безперечно, їхній розмір не відповідає потребам людей, але перед нами ще ніколи не стояли настільки серйозні виклики, як сьогодні. Збільшити доходи українців ми зможемо лише за рахунок відновлення економіки”.

„Ми почали реальні реформи, ефект яких стане очевидним за певний час”, - нагадав Прем’єр-міністр. Відчутного результату, за його словами, вже досягнуто у стабілізації державних фінансів. Це дало змогу накопичити на казначейському рахунку 32 млрд. грн. – найбільшу суму, починаючи з 2005 року. Акумульовані кошти спрямовуються, зокрема, на ритмічне фінансування зарплат, пенсій, субсидій громадянам. „Наше завдання – забезпечити, щоб українці вчасно отримували зарплати, пенсії, соціальні виплати”, - вимагає Глава Уряду.

„Маємо змінити принципи роботи митних і фіскальних органів, зламати старі корупційні схеми”, - сказав Яценюк, запевнивши учасників тристоронньої соціально-економічної ради у готовності влади до діалогу з бізнесом про призначення нових керівників податкової і митниці в центрі та на місцях.

Зупинився Прем’єр-міністр і на таких напрямках реформ, як створення умов для залучення інвесторів, прозора приватизація у державному секторі економіки. „Працівники приватизованих підприємств повинні були захищені, а новий власник – нести відповідальність за додержання соціальних гарантій”, -  підкреслив Арсеній Яценюк.

„Ми відновлюємо повноцінний тристоронній соціальний діалог у державі, - завершив свій виступ Прем’єр-міністр. – І він повинен слугувати перетворенню України на державу, в якій забезпечується справді європейський рівень життя”.

Ціла низка пропозицій та ініціатив, спрямованих на активізацію діалогу влади, профспілок і підприємців, прозвучали у подекуди гострих виступах очільникаФедерації профспілок України, співголови Національної ради від профспілкової сторони Григорія Осового, заступника голови ФПУ Сергія Кондрюка, голови правління Волинського обласного об'єднання організацій роботодавців, представника Федерації роботодавців України Володимира Цибульського, голови Конфедерації незалежних профспілок України Михайла Волинця та інших промовців.

Результатом засідання стало рішення створити робочі групи, які доопрацюють висловлені ініціативи і винесуть їх на розгляд членів Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

„Сьогодні зроблено перший крок до відновлення тристороннього діалогу, - підбив підсумок зустрічі Павло Розенко. – Надалі працюватимемо у робочих групах, спільно зустрічатимемося з представниками міністерств, відомств, запрошуватимемо до співпраці керівництво Уряду. Переконаний, що результатом цих кроків стане конкретний результат на користь людини праці”.

Джерело: mlsp.gov.ua