Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Зміни у пенсійному забезпеченні розглянуто на нараді керівників членських організацій Київської міськпрофради

Зміни у пенсійному забезпеченні розглянуто на нараді керівників членських організацій Київської міськпрофради. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

24 березня під керівництвом голови Київської міської ради профспілок Валентина Мельника відбулася нарада керівників членських організацій Міськпрофради.

На нараді розглядалися питання щодо змін до Пенсійного закону, що вводяться в дію з 01 квітня 2015 року; про заходи по відзначенню 40 річчя створення Київської міської ради профспілок; про проведення Дня довкілля та хід підготовки до літнього оздоровчого сезону.

З інформацією про найбільш актуальні зміни до пенсійного законодавства виступила Начальник управління Головного Управління Пенсійного забезпечення м. Києва Людмила Гребєннікова. Вона детально роз’яснила зміни, передбачені Законом України «про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення», які діють із січня 2015 року та набувають чинності з 1 квітня поточного року. Зокрема, Людмила Гребєннікова зупинилася на змінах щодо виплат спеціальних пенсій держслужбовцям, пенсіонерам силових структур, прокурорам, суддям, які тепер мають отримувати або зарплату або пенсію (крім інвалідів І та ІІ груп, інвалідів війни ІІІ групи, учасників бойових дій і членів сімей загиблих військовослужбовців).

У ході обговорення Людмила Гребєннікова надала відповіді на всі питання, які цікавили учасників наради щодо пенсійних новацій (виплати наукових пенсій, пільгових пенсій, пенсій за вислугу років)  а також навела приклади розрахунків розмірів пенсій після запровадження пенсійних нововведень для окремих категорій громадян. Було також наголошено, що розмір пенсії органи Пенсійного фонду визначатимуть за даними пенсійних справ і даними персоніфікованого обліку.

Заступник голови Міськпрофради Володимир Рижих поінформував присутніх про заходи по відзначенню 40-річчя створення Київської міської ради профспілок. Учасники засідання також визначилися із датою проведення суботника профактиву до Дня довкілля.

З інформацією про хід підготовки до літнього оздоровчого сезону 2015 року виступила начальник управління з гуманітарних питань та міжнародної роботи міськпрофради Людмила Литвин. З усіх окреслених питань було прийнято відповідні рішення.

Джерело: http://profrada.kiev.ua/