Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Відбулося засідання Тристоронньої соціально-економічної ради столиці

Відбулося засідання Тристоронньої соціально-економічної ради столиці. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

На черговому засіданні Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради, яке відбулося 19 березня, було розглянуто перспективи виробництва та місця реалізації соціальних сортів хліба на території міста Києва, економічний стан підприємств та забезпечення виплати заробітної плати працівникам підпорядкованих підприємств Управління ритуальних послуг Департаменту житлово-комунальної структури Київської міської державної адміністрації, а також затверджено план роботи на 2015 рік.

 У засіданні взяли участь голова Спільного представницького органу від Федерації роботодавців м. Києва Віталій Майко, заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Радуцький, заступник голови Київської міської ради профспілок Володимир Рижих, представники влади, роботодавців, голови міських галузевих профспілок і первинних профорганізацій.

Проводив зібрання заступник голови КМДА Михайло Радуцький.

На початку засідання виступив заступник голови Київміськпрофради Володимир Рижих, який довів до відома присутніх план роботи тристоронньої соціально-економічної ради на 2015 рік, який вони затвердили.

З інформацією про перспективи виробництва та місця реалізації соціальних сортів хліба на території міста Києва виступила начальник Головного управління внутрішньої торгівлі та побутового обслуговування населення КМДА Оксана Шрамченко. У ході обговорення учасники засідання обговорили варіанти вирішення проблем, які будуть найменш болючими для громадян, особливо соціально незахищених, через підвищення ціни на хліб.

Значна увага під час засідання була приділена питанню щодо економічного стану підприємств та забезпечення виплати заробітної плати працівникам підпорядкованих підприємств Управління ритуальних послуг Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА. Керівник Управління ритуальних послуг Микола Бабій поінформував членів ради про критичну ситуацію із затримкою виплати заробітною плати працівникам низки ритуальних підприємств столиці, через що утворилася багатомісячна заборгованість. Відсутність платежів замовників за виконані роботи та надані послуги, невчасне фінансування робіт і послуг за бюджетні кошти стримують розв’язання проблеми, що призвело до соціальної напруги у трудових колективах.

У ході обговорення сторонами було прийнято відповідні рішення та пропозиції щодо визначення шляхів, механізмів і способів вирішення проблемних питань.

Джерело: http://profrada.kiev.ua/