Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Реформування системи адресного надання соціальної допомоги

Реформування системи адресного надання соціальної допомоги. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Міністр соціальної політики Павло Розенко наголошує, що підвищувати ціни на газ для населення та житлово-комунальні послуги неможливо без суттєвого реформування системи адресного надання соціальної допомоги, зокрема субсидій. Про це він заявив в ефірі програми «Перша шпальта» на «Першому національному» телеканалі.

«Насамперед будуть зняті штучні бар’єри і ті критерії, які, на мій погляд, є несправедливими», - сказав Розенко.

Міністр соціальної політики пояснив, що раніше до доходу родини враховувалась наявність паю та автомобіля. «Але ми прекрасно розуміємо, що реальні прибутки від земельних ділянок мало хто отримує, а автомобіль для представника малого чи середнього бізнесу – це не розкіш, а засіб для існування, - зазначив він . – Ці критерії будуть зняті і за рахунок чого ми спростимо систему надання субсидій».

Він також підкреслив, що для оформлення субсидій не треба буде стояти у черзі в управліннясоцзахисту і відповідні документи можна буде відправити поштою. «Це буде одна сторінка заяви на отримання субсидії і одна сторінка декларації, де зазначатимуться лише реальні доходи сім’ї. Ми уникнемо черг і значно покращимо систему і якість надання послуг», - наголосив Розенко.

«Нам треба змінити ідеологію і філософію сплати за житлово-комунальні-послуги. Очевидно, що дотуватися повинен не «Нафтогаз», а повинна дотуватися людина. Та людина, яка заможна, очевидно, в стані заплатити нормальну ціну на газ і держава не повинна дотувати свою ціну на газ через «Нафтогаз», як робиться це зараз», - підсумував Міністр.

Джерело: mlsp.gov.ua