Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Профспілки активізують роботу над проектом Трудового кодексу України

Профспілки активізують роботу над проектом Трудового кодексу України. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

13 лютого 2015 року відбулось засідання робочої групи, створеною Спільним представницьким органом обєднань профспілок для опрацювання проекту Трудового кодексу України.

До складу робочої групи увійшли представники репрезентативних всеукраїнських профспілкових об’єднань, які протягом місяця мають внести зауваження та пропозиції до нового трудового законодавства України, напрацювати пакет профспілкових пропозицій та передати їх на затвердження СПО профспілок.

Заступник Голови ФПУ Сергій Українець, під керівництвом якого проходитиме робота групи, акцентував увагу на тому, що на одному з останніх засідань парламентського Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення депутати одноголосно підтримали законопроект про Трудовий кодекс України № 1658.

Раніше саме в такій редакції проект ТК був розглянутий та підтриманий як профспілками, так і роботодавцями.

Наразі триває його доопрацювання та підготовка до внесення на розгляд до сесійної зали Верховної Ради, що за попередніми прогнозами може статися вже у березні ц.р.

Члени робочої групи внесли пропозицію щодо доцільності проведення тематичного «круглого столу» з метою залучення до обговорення проекту ТК широких кіл громадськості, науковців та та представників експертного середовища.

Наступне засідання робочої групи має відбутися наступного тижня. 

Ваші зауваження і пропозиції до законопроекту (№ 1658) просимо надсилати за електронними адресами:

E-mail: fpsu@fpsu.org.ua, або: tubelec@fpsu.org.ua

Джерело: fpsu.org.ua