Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Представники державних структур та волонтери обговорили проблеми переселенців

Представники державних структур та волонтери обговорили проблеми переселенців. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Відбулася зустріч фахівців Міністерства соціальної політики, Антитерористичного центру при СБУ, Міністерства регіонального розвитку та будівництва, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Державної служби зайнятості з представниками волонтерських організацій, які займаються питаннями переселенців.

Зокрема, заступник Міністра соціальної політики – керівник апарату Віктор Іванкевич наголосив, що Міністерство завжди відкрите до співпраці з волонтерами та вживає всіх заходів щодо надання допомоги вимушеним переселенцям.

У свою чергу, начальник Управління організації соціального захисту постраждалих у наслідок надзвичайних ситуацій Мінсоцполітики Сергій Марущенкопоінформував, що за даними обласних управлінь соціального захисту населення вже обліковано більше 1 млн переселенців, що становить 710 тис. сімей. Зокрема, майже 277 тис. сімей звернулися за отриманням щомісячної адресної допомоги на покриття витрат на проживання, майже 258 тис. сімей вже призначена така допомога.

Окрім того, він повідомив, що були внесені зміни до постанов КМУ щодо обліку на надання допомоги переселенцям у частині унормування питання підконтрольних і непідконтрольних територій.

Під час зустрічі було обговорено низку питань, зокрема, щодо стану вдосконалення програмного забезпечення та запровадження он-лайн реєстрації для переселенців, внесення змін до законодавства стосовно обліку дітей, які виїхали разом з родичами без батьків; залучення громадськості до робочих груп на місцях під час розподілу коштів, які надішли на благодійний рахунок Мінсоцполітики та інші.

Як було домовлено під час наради, на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики, у рубриці «Інформація для переміщених осіб», розміщено перелік підвідомчих об’єктів, у яких можливе розміщення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції; порівняльну таблицю до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»; роз’яснення щодо проведення обліку внутрішньо переміщених осіб. 

Джерело: mlsp.gov.ua