Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Треба захистити від зубожіння всі версти населення (+відео)

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Треба захистити від зубожіння всі версти населення (+відео). Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Соціальна напруга в країні дедалі дужчає. 29 січня під стінами Кабінету міністрів гірники зі всієї України вимагали внести зміни до новоприйнятого Держбюджету на 2015 рік. Але під загрозою сьогодні опинились практично всі галузі, однак змусити владу прислухатись до профспілок і досі не вдалось. З кожним днем зростає стурбованість населення, росте рішучість Федерації профспілок. Тож уже на початку лютого мітинг за відміну антисоціальних нововведень пройде знов, однак цього разу його чисельність сягне десятків тисяч схвильованих українців.

«У законі про Державний бюджет відсутня державна підтримка собівартості по витратах на одну тонну вугільної продукції. У минулому році це була 90% складова нашої заробітної плати. На сьогоднішній день в бюджеті в цій графі нуль. Собівартість тонни вугілля – приблизно 1100 гривень. Продаємо ми по ціні 730-780 гривень. І цю різничку ми просили в держави компенсувати. Якщо в держбюджет не будуть внесені зміни, якщо говорити простою мовою, шахтарі просто залишаться без зарплат», – розповів Володимир Золочиський, голова первинної профспілки шахти «Лісова» Львівської області.

Цьогорічний бюджет загрожує шахтарям не лише відсутністю заробітної плати, але й втратою соціальних пільг – мова йде про регреси й санаторно-курортне лікування, яке новим законом було повністю урізано. Люди впевнені – втрата соціальних гарантій стосується не лише працівників вугільної галузі. Тож цей мітинг називають лише початком та наголошують: якщо влада не піде на діалог з Федерацією профспілок України, у лютому на безстрокову акцію за збереження дитячо-юнацьких спортивних шкіл, санаторно-курортного лікування, реабілітації та соціальних виплат вийдуть усі профспілки країни – від вихователів до лікарів.У профспілках з хвилюванням пояснюють: у небезпеці вся соціальна сфера України.

«Сьогодні важливо зрозуміти, що під загрозою знаходяться не лише шахтарі, які вийшли на мітинг, а всі верстви населення: інваліди, вчителі, спортсмени, діти, - наголосив заступник голови Федерації профспілок України Володимир Саєнко. - У вчителів свої проблеми, у шахтарів – свої, у тренерів – свої. Однак усі вони зводяться до однієї великої проблеми, що має відбутися круглий стіл, на якому потрібно шукати рішення. Якщо до 10 лютого цього круглого столу не буде, не буде організований діалог влади з профспілками, тоді ми почнемо загальний страйк, на якому доб’ємось того, щоб уряд сів з профспілками за стіл переговорів, і разом ми почали шукати вихід з ситуації, що склалась».

 ІАЦ

Для перегляду відеоматеріалу натисніть ТУТ

Джерело: fpsu.org.ua