Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Триває обговорення порядку та розмірів підвищення цін на користування громадським транспортом в Києві

Триває обговорення порядку та розмірів  підвищення цін на користування громадським транспортом в Києві. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

27 січня 2015 року відбулось розширене засідання Президіії Київської міськпрофрпади спілно з керівництвом столиці та основних перевізників: КП «Київпастранс» і КП «Київський метрополітен» стосовно підвищення тарифів на користування громадським транспортом.

КМДА представляв перший заступник голови Ніконов І.В. Він в своєму виступі проінформував присутніх про загальний економічний стан столиці, перспективи її розвитку та ситуацію, яка склалась на пдприємствах основних перевізинів: КП «Київпастранс» і КП «Київський метрополітен». Керівники комунальних підприємств надали більш детальну інформацію та аргументували нагальну необхідність підвищення тарифів.

Попередньо, в кінці грудня минулого року, створеною при Міськпрофраді  Комісією з питань соціально-економічних інтересів і соціального захисту членів профспілок, детально вивчалися розрахункові матеріали по обґрунтуванню підвищення тарифів на проїзд у міському наземному  транспорті та метрополітені.  Представлені аргументи підтверджують заплановані в складовій тарифів  витрати з надання вищезазначених послуг та забезпечення технічного розвитку підприємств комунальної власності з ціллю безпеки пасажирів та оновлення рухомого складу міського транспорту.

Президія Міськпрофради внесла свої зауваження та пропозиції до проекту рішення міськдержадміністрації стосовно придбання та дії пластикової безконтактної картки, яка застосовується у метрополітені, передбачивши зручність, у разі  використання цієї картки при одноразовому придбанні поїздок.        

Також, Київській міськдержадміністрації запропоновано зберегти надання пільг для малозахищених верст населення міста.