Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Благодійний фонд „Лікарі без кордонів – Бельгія” виявив готовність допомогти інтернатним закладам соціальної сфери

Благодійний фонд „Лікарі без кордонів – Бельгія” виявив готовність допомогти інтернатним закладам соціальної сфери. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Можливості передачі гуманітарної допомоги стаціонарним установам соціального захисту населення на Сході України сьогодні обговорили представники Міністерства соціальної політики та Благодійного фонду „Лікарі без кордонів – Бельгія”. У заході взяли участь: від Мінсоцполітики - начальник Управління міжнародних зв’язків Наталія Попова, начальник відділу міжнародних договорів Управління міжнародних зв’язків Ірина Розка, начальник Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Оксана Суліма, начальник відділу з питань надання гуманітарної допомоги Максим Доценко, виконуюча обов’язки начальника Управління організації соціального захисту постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій Ольга Жидецька; від Благодійного фонду “Лікарі без кордонів – Бельгія” - заступник директора НанаЦанава та фахівці фонду Сандрін Тіллер, Юрій Ткаченко.

„Ми дуже вдячні світовій спільноті за те, що вона виявляє увагу до ситуації в Україні та надає допомогу у розв’язанні проблем, які виникли у зв’язку із бойовими діями на Сході. Сподіваємося, що і з Фондом, який ви представляєте, буде налагоджено ефективну співпрацю. Адже наші інтернатні заклади, де перебувають люди похилого віку та інваліди, - як на підконтрольній українській владі території, так і на непідконтрольній, - відчувають гостру потребу насамперед у медикаментах та засобах гігієни. Знаємо, що ви маєте чималий досвід у такій діяльності”, - сказала, звертаючись до гостей, Наталія Попова.

Заступник директора Благодійного фонду „Лікарі без кордонів – Бельгія” Нана Цанава розповіла, що, справді, фонд працює у понад 80 країнах світу. При цьому особлива увага приділяється зонам конфліктів. Робота ведеться по таких захворюваннях, як СНІД, туберкульоз, малярія та іншим, в Україні – відповідно до надзвичайної ситуації.

„Зазвичай ми працюємо по обидві сторони конфлікту, не підтримуючи жодну із сторін. Працюємо нейтрально й неупереджено, без кордонів, керуючись правилом, що хвора людина будь-де потребує допомоги. Зокрема, нам вже вдалося забезпечити ліками 60 лікарень у Донецькій та Луганській областях, надати медичну допомогу 10 тисячам поранених. Також надаємо і психологічну допомогу, гуманітарну – генератори, батареї, харчування для дітей, гігієнічні набори, набори для вагітних тощо. Найважча проблема – доступ на непідконтрольну владі територію. Сподіваємося на ваше сприяння у її розв’язанні, аби отримати можливість передавати гуманітарну допомогу, в тому числі і стаціонарним установам соціального захисту населення”, - зазначила Нана Цанава.

У відповідь представники Міністерства запевнили, що готові до тісної співпраці і зроблять все, щоб ця співпраця була максимально ефективною. Також сторони домовилися про постійний обмін інформацією з метою спільної координації зусиль.

 

Джерело: mlsp.gov.ua