Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Голова Федерації профспілок України Г.Осовий провів профспілкову нараду

Голова Федерації профспілок України Г.Осовий провів профспілкову нараду. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Соціально-економічний захист прав та інтересів працівників був та залишається головним пріоритетом для Федерації профспілок України та її членських організацій. Сучасні складні політичні та економічні умови, в яких разом з усім суспільством вимушені працювати профспілки, вимагають від них нових, більш ефективних та продуктивних підходів та рішень. На цьому наголошувалось під час наради керівників всеукраїнських профспілок, Київської міської та Київської обласної рад профспілок за участю керівництва Федерації профспілок України. Вів засідання Голова ФПУ Григорій Осовий.

Безумовно, головним питанням, яке було обговорено учасниками наради, стало питання про ситуацію в Україні із забезпеченням конституційних та трудових прав наших співгромадян і ролі профспілок у цьому важливому для людини праці процесі. Говорячи про результати масової акції протесту, яку провели профспілки 23 грудня під стінами Верховної Ради та Кабінету Міністрів України та хід виконання органами державної влади вимог профспілок зі всіх галузей та регіонів України, Голова ФПУ Григорій Осовий підкреслив, що досі представникам профспілок не вдалося зустрітися для обговорення проблем, які зараз турбують людини праці, ані з Президентом України Петром Порошенко, ані з Прем’єр-Міністром України Арсенієм Яценюком. «Зараз лунають пропозиції вступити зі стороною державної влади у трудовий спір, - проінформував він. – Але це було б зрозуміло, якщо б ми отримали якусь відповідь від влади. Тому ми виступаємо з ідеєю продовження переговорного процесу із Урядом та роботодавцями. Так, за нашою ініціативою відбулась зустріч з Міністром соціальної політики Павлом Розенко та стороною роботодавців. Відбулась дискусія щодо шляхів мінімізації негативів «новацій» Уряду та «реформ» соцстраху, майбутньої Генеральної Угоди та Трудового кодексу. Резюме: обі сторони готові до роботи по укладенню Генеральної угоди. Відповіді, які ми отримали від Мінсоцполітики та роботодавців говорять про те, що вони виступають за продовження переговорів. Тому ми  маємо визначитися – яким шляхом нам далі діяти, щоб найбільш ефективно захищати соціально-економічні права та інтереси працівників».

У виступах ряду голів всеукраїнських галузевих профспілок зазначалось, що масові акції протесту, які відбулись у минулому році, не отримали належної реакції з боку урядових структур, вимоги профспілок не знайшли у них підтримки, зу3стрічів з керівництвом держави не відбулось. У зв’язку з цим пропонувалось три варіанта дій профспілок: акції протесту і страйки, початок процедури трудового спора або продовження переговорного процесу.

Після гострої дискусії було вирішено це питання включити у порядок денний наступного засідання Президії ФПУ, яке відбудеться у Києві 5 лютого. На цьому засіданні також обговорять пропозиції профспілок щодо доповнень і змін до Держбюджету-2015, а також до так званого «реформування» системи державного соціального забезпечення.

З інформаціями про роботу над  проектом Трудового кодексу України, діяльність членських профспілкових організацій та стан майнового комплексу профспілок виступили заступники Голови ФПУ Сергій Українець, Євген Драпятий, Володимир Саєнко.

 

Джерело: fpsu.org.ua