Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

У Пенсійному фонді визначили пріоритети діяльності у 2015 році

У Пенсійному фонді визначили пріоритети діяльності у 2015 році. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Під час наради з начальниками головних управлінь Фонду в областях та м. Києві, Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний визначив пріоритети діяльності, які дозволять у наступному році піднести роботу відомства на новий рівень.

«Вектор розвитку соціальної сфери держави визначено у Коаліційній угоді, програмі діяльності Уряду», – наголосив очільник Фонду. Серед пріоритетів роботи Фонду в наступному році він назвав впровадження єдиних принципів у пенсійному забезпеченні, які забезпечать рівність громадян і справедливість у призначенні пенсій, а також створення організаційно-технічної бази для запровадження накопичувальної пенсійної системи.

«Створення в Україні накопичувальної системи дозволить зменшити навантаження на існуючу солідарну систему, – вважає Олексій Зарудний, – однак підготовку до її запровадження було невиправдано припинено в останні роки. Найближчим часом буде законодавчо визначено модель накопичувальної системи, і ми обов'язково відновимо підготовчу роботу з тим, щоб не розтягувати процес на роки».

Ще один пріоритет – наповнення бюджету Пенсійного фонду України, необхідною передумовою якого Голова правління Пенсійного фонду вважає легалізацію заробітних плат. Законодавчі кроки до врегулювання цих важливих для суспільства процесів щойно зроблено Верховною Радою України.

Також на часі – підвищення якості обслуговування громадян в органах ПФУ і подолання технологічної відсталості в організації пенсійного забезпечення. «За нинішнього рівня розвитку інформаційних технологій ми маємо максимально спростити процедури і максимально позбавити людей необхідності ходити до управлінь Пенсійного фонду, нести документи, довідки», – сказав він.

У перспективі, вважає очільник Фонду, кожен громадянин зможе вирішувати свої пенсійні питання в управлінні Фонду будь-якого міста чи району, незалежно від свого місця проживання. Цьому слугуватиме електронна система пенсійних справ, в тому числі архівних, до створення якої фахівці Пенсійного фонду України візьмуться у 2015 році.

Як уже повідомлялося, 24 грудня 2014 року Пенсійний фонду України завершив фінансування пенсій 2014 року, на їх виплату та доставку спрямовано 241,4 млрд. грн.

 

Джерело: http://ukrsocium.com/