Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Столична влада разом із громадськістю створює робочу групу щодо розвитку Труханового острова

Столична влада разом із громадськістю створює робочу групу щодо розвитку Труханового острова. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Столична влада разом із громадськістю створює робочу групу щодо розвитку Труханового острова. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час обговорення громадського проекту розвитку і відродження Труханового острова.

«Труханів острів – унікальне місце в центрі столиці. Величезний парк, легені Києва, улюблене місце відпочинку багатьох киян. Але сьогодні, на жаль, Труханів перебуває в занедбаному стані. Зараз я отримав пропозиції від людей, які не вимагають грошей, а готові вкладати сили і кошти в розвиток острова, але їм потрібні прозорі та зрозумілі правила гри. Ці правила я їм гарантую. Ми будемо співпрацювати, щоби Труханів змінив своє обличчя і став справжньою перлиною Києва. У понеділок вже буде перша зустріч робочої групи, до якої увійдуть представники громадськості, підприємців та КМДА», – зазначив Віталій Кличко.

Водночас, мер Києва підкреслив, що жодної забудови острова не повинно бути.

«Я люблю Труханів, дуже добре його знаю і можу гарантувати, що в жодному разі забудови острова не буде. Він залишатиметься місцем відпочинку, рекреаційною зоною для киян», – наголосив Віталій Кличко.

Громадська організація «Труханів Острів» запропонувала меру проект розвитку острова, який передбачає створення спортивно-розважального парку для активного відпочинку, сучасної інфраструктури для занять різними видами спорту, велодоріжок і велопрокату, бігових доріжок, канатної дороги від арки Дружби народів до Труханового острова, триатлонної бази, екстрім-парку, вейкборду тощо.

Представники громадськості наголосили, що жодної капітальної забудови їхній проект не передбачає, а також висловили впевненість, що за сприяння столичної влади до Дня Києва у травні 2015 року зможуть реалізувати більшість ідей щодо розвитку Труханового острова.

У свою чергу Віталій Кличко зазначив, що готовий надати ініціаторам цього проекту всебічну підтримку.

«Ми раді ініціативам, допомозі та інвестиціям у розвиток Києва. Я гарантував, що особисто буду контролювати всі інвестиційні проекти у місті. Я готовий сприяти проектам, які зроблять столицю комфортним і європейським містом. Буде добре, якщо ми разом, спільними зусиллями, зробимо для киян подарунок до Дня міста – оновлений Труханів острів з розвиненою інфраструктурою для відпочинку і занять спортом», - сказав мер Києва.