Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Міжнародна конференція щодо розвитку системи соціальних послуг в контексті досвіду ЄС

Міжнародна конференція щодо розвитку системи соціальних послуг в контексті досвіду ЄС. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

30 жовтня 2014 року відбулася Міжнародна конференція «Пріоритети розвитку системи соціальних послуг в контексті досвіду Європейського Союзу та процесів децентралізації в Україні».

Конференція організована Міністерством соціальної політики України та Французьким Агентством з Розвитку та Координації Міжнародних Відносин у сфері соціального захисту (ADECRI) в рамках Twinning проекту «Підтримка розвитку системи соціальних послуг в Україні», що фінансується Європейським союзом та за підтримки проектуTwinning light «Наближення законодавства України до норм та стандартів ЄС у сфері професійної реабілітації та зайнятості осіб з обмеженими можливостями» та Всеукраїнської Мережі ЛЖВ.

У заході взяли участь перший заступник Міністра соціальної політики Віталій Мущинін, заступник Міністра Наталія Федорович, заступник Міністра з питань європейської інтеграції Сергій Устименко, Посол Королівства Іспанії в Україні Херардо Анхель Бугайо Оттоне, Радник з питань культури та співробітництва та директор Французького Інституту в Україні Ерік Тосаті, Перший pадник, керівник відділу «Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток» Делегації Європейського Союзу в Україні Хуана Мера Кабелло, постійний радник проекту «Підтримка розвитку системи соціальних послуг в Україні» Андрій Третьяк, експерти у сфері соціального захисту, представники органів державної влади Франції, Іспанії та України, обласних департаментів соціального захисту населення України, надавачів соціальних послуг, благодійних та громадських організацій.

Перший заступник Міністра Віталій Мущинін зазначив, що за допомогою міжнародних організацій, проектів, у тому числі і тих, які фінансуються Світовим банком, Україна планує створити ефективну систему адресної державної соціальної допомоги та соціальних послуг, а також підвищити державну підтримку малозабезпеченим сім’ям вже у 2015 році.

Віталій Мущинін також підкреслив, що в цьому році Уряд запровадив низку програм спрямованих на підтримку населення щодо оплати житлово-комунальних послуг. Це і компенсація різниці в цінах та тарифах на газ та теплопостачання, і спрощений порядок отримання житлових субсидій.

Окремим викликом сьогодення є ситуація на сході країни, а відтак – забезпечення належними соціальними гарантіями переселенців з Криму та Донбасу і учасниківАТО.

«Ми реалізуємо відповідні соціальні програми Кабінету Міністрів щодо протезування та реабілітації учасників АТО, а також щодо соціальної підтримки сімей учасників, поранених та загиблих у зоні АТО», - наголосив Віталій Мущинін.

Також він повідомив про реалізацію програми щодо соціального захисту переселенців: «На сьогодні близько 441 тис. осіб, які змінили місце проживання. Органи соціального захисту вже облікували 99 тис. осіб. Майже 49,5 тис. осіб з них вже звернулися за призначенням щомісячної адресної допомоги на оплату оренди житла та проживання».

У свою чергу, Посол Королівства Іспанії в Україні Херардо Анхель  Бугайо Оттоне відзначив ініціативу українського Уряду приурочити Міжнародну конференцію до Дня працівників соціальної сфери. «Україна стала на шлях демократії та наближається до Європейського союзу. Саме соціальні питання є важливими для діалогу між Україною та ЄС», - підкреслив пан Посол.

Перший pадник, керівник відділу «Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток» Делегації Європейського Союзу в Україні Хуана Мера Кабеллоподякувала соціальним працівникам, волонтерам, які забезпечують соціальний захист вимушених переселенців.

Під час конференції обговорено низку питань, зокрема, щодо досвіду соціального захисту вразливих груп населення у Франції та Іспанії.

Джерело: mlsp.gov.ua