Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Засіданя Президії Національної тристоронньої соціально-економічної ради

Засіданя Президії Національної тристоронньої соціально-економічної ради. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

15 вересня 2014 року відбулось засіданя Президії Національної тристоронньої соціально-економічної ради. Серед низки актуальних питань окрему увагу було приділено заходам Уряду щодо соціального захисту малозабезпечених громадян в умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Вела засідання Голова Національної тристоронньої соціально-економічної ради, Міністр соціальної політики України Людмила Денісова. Міністр поінформувала сторони профспілок та роботодавців про хід роботи Уряду над проектом Державного бюджету України на 2015 рік.

За словами Людмили Денісової, наразі триває узгодження документу між Кабінетом Міністрів, Президентом та Верховною Радою України, після чого буде проведено презентацію проекту Держбюджету для соціальних партнерів по Національній тристоронній соціально-економічній раді, зазначила Міністр.

Серед низки актуальних питань окрему увагу було приділено заходам Уряду щодо соціального захисту малозабезпечених громадян в умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.  Як наголосив у своїй доповіді директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко, програмами надання житлових субсидій та компенсацій Уряд планує охопити до 30 % домогосподарств. Зокрема 1, 6 млн. сімей під час опалювального періоду отримуватимуть субсидії (минулого року цей показник становив 1,3 млн.), а ще близько 3 млн. родин  - компенсації додаткових витрат на житлово-комунальні послуги.

Віталій Музиченко нагадав: адресна програма компенсацій діє в Україні з 1 липня цього року.Компенсація надається сім’ям, середньомісячний сукупний дохід яких не перевищує прожиткового мінімуму для сім’ї (в середньому 1190 гривень на особу). Її розмір  розраховується як різниця між розміром плати за комунальні послуги у межах норм споживання після підвищення цін і тарифів на послуги та розміром відповідного платежу, який сім’я сплачувала до їх підвищення.

Механізм призначення компенсації максимально спрощено. Для її отримання потрібно звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації із таким переліком документів: заява, довідка про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, довідки про доходи кожної такої особи. Станом на сьогодні за компенсацією звернулося 3 628 родин.

 

Джерело: mlsp.gov.ua