Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Створено робочу групу для розробки та вивчення можливості впровадження проекту «Гроші ходять за дитиною»

Створено робочу групу для розробки та вивчення можливості впровадження проекту «Гроші ходять за дитиною». Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

У Київській міській державній адміністрації створено робочу групу для розробки та вивчення можливості впровадження пілотного проекту «Гроші ходять за дитиною». Підписано відповідне розпорядженняКМДА.

Фінансування навчальних закладів за принципом «гроші ходять за дитиною» є дуже популярним у європейській освітній системі. Принцип полягає у тому, що держава розраховує скільки коштує навчання однієї дитини в школі. Це її так званий «шкільний ваучер». Таким чином, гроші для навчального закладу виділяються в залежності від того, скільки дітей там навчаються.

Серед переваг такого підходу – оптимізація шкільної мережі, підвищення якості освітніх послуг, раціональне використання бюджетних коштів. Окрім того, це забезпечить ефективну конкуренцію серед навчальних закладів, адже чим більше учнів навчається у школі, чим краща якість освіти – тим більше виділяється коштів на розвиток.

Згідно із розпорядженням КМДА, до складу робочої групи із впровадження пілотного проекту «Гроші ходять за дитиною» увійдуть профільні заступники голови КМДА, керівництво Департаменту освіти і науки, молоді та спорту, представники структурних підрозділів КМДА, Київради, керівники столичних освітніх закладів.

Робоча група має вивчити можливість впровадження та механізми реалізації пілотного проекту в місті Києві. За результатами роботи, протягом місяця учасники робочої групи нададуть свої пропозиції Київському міському голові.

Департамент освіти і науки, молоді та спорту здійснить організаційне, матеріально-технічне та інформаційне забезпечення діяльності робочої групи.

Зауважимо, що Департамент освіти спільно з Департаментом фінансів вже зробили перші кроки для запровадження пілотного проекту «Гроші ходять за дитиною». Ідея була підтримана Міносвіти та профільним комітетом Верховної Ради. Спільно був проведений круглий стіл, де обговорили ресурси і перспективи впровадження даної системи.

Також у Департаменті освіти найближчим часом планують розробити електронну карту розміщення шкіл з урахуванням їх територіального сусідства, розрахувати та порівняти фактичну вартість навчання однієї дитини у загальноосвітніх навчальних закладах за типами та районами.

 

Джерело: http://kievcity.gov.ua/