Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

ІНФОРМАЦІЯ про хід оздоровлення та відпочинку дітей за організаційної та фінансової підтримки Київської міської ради профспілок влітку 2014 року

ІНФОРМАЦІЯ про хід оздоровлення та відпочинку дітей за організаційної та фінансової підтримки Київської міської ради профспілок влітку 2014 року. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Влітку поточного року Міськпрофрада та її членські організації здійснювали оздоровлення та відпочинок дітей в 17 оздоровчих закладах на Київщині та в 20 – розташованих в інших регіонах України.

           На кошти, передбачені із міського бюджету, в сумі 2 646 700,00 грн. було проведено конкурсні торги на закупівлю дитячих путівок. Переможцями визначено: ДПЗОВ «Променистий» в Київській області,  ДСОК «Ровесник» в Львівській області, ОТ «Водограй» на Закарпатті.

           За літній оздоровчий сезон Міськпрофрадою оздоровлено 1509 дітей, що на 10,5% більше у порівнянні з минулим роком. З них 970 дітей пільгових категорій, що на 21,1% більше, ніж в 2013 році. Тривалість оздоровчої зміни – 21 день.

   Завдяки співпраці профспілок міста з господарниками, ФСС з ТВП було акумульовано кошти для придбання дитячих путівок.

           Київським міським відділенням ФСС з ТВП на реалізацію програми оздоровлення дітей влітку 2014 року було передбачено 6.5 млн. грн. на часткову компенсацію витрат на харчування, медичне та культурне обслуговування дітей.

           Технічні інспектори праці, профспілковий актив систематично здійснювали контроль за процесом перебування дітей в оздоровчих закладах, а саме:  запобігання травматизму, харчового отруєння, забезпечення організації культурно-масової та фізкультурно-спортивної роботи з дітьми.

           За попередньою інформацією, профспілки міста Києва влітку 2014 року оздоровили близько 30.0 тис. дітей шкільного віку, витративши близько 125.0 млн. грн.

           У зв’язку із соціально-політичними ускладненнями в східних регіонах України Міськпрофрада та профспілки міста за власний рахунок направляли на оздоровлення дітей, сім’ї яких змушені тимчасово проживати за межами власного регіону та мають скрутне фінансове становище.

           Особливістю оздоровчого сезону 2014 року є збільшення попиту на оздоровлення дітей в приміській зоні та Київській області. Однак, протягом останніх років із різних об’єктивних та суб’єктивних причин зменшилась кількість діючих дитячих оздоровчих закладів в Київській області. У зв’язку з цим доцільно підняти питання про відновлення роботи наступних дитячих оздоровчих закладів: «Промінь», що знаходиться під Києвом - Бориспільське шосе, «Автомобіліст» в Бучі, «Супутник» в Пущі-Водиці.

          Київська міська рада профспілок та профспілки, що входять до її складу, накопичили багаторічний досвід організації оздоровлення та відпочинку дітей. Батьки довіряють нам найдорожче, що у них є – своїх дітей. Наше завдання - зберегти та розвивати цю систему, виступати з ініціативами та пропозиціями на державному рівні з метою покращення діяльності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з урахуванням сучасних вимог та проблем сьогодення.

 

        Управління з гуманітарних питань та міжнародної роботи Міськпрофради

 

Джерело: http://profrada.kiev.ua/