Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Столичні профспілки підтримали позицію Олександра Попова

Столичні профспілки підтримали позицію Олександра Попова. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов зустрівся із керівниками профспілок бюджетної сфери міста. Під час зустрічі обговорювалась ситуація щодо затвердженого проекту державного бюджету України 2013 року, який, на думку голови КМДА, не відповідає інтересам киян та фінансово не гарантує забезпечення нормальної життєдіяльності столиці, у тому числі її бюджетної сфери.

«За усі роки моєї роботи в органах місцевого самоврядування, я ще жодного разу не зіштовхувався із таким способом формування державного бюджету – місцеву владу повністю усунено від участі у розробленні і обговоренні основних параметрів та показників фінансового забезпечення життєдіяльності столиці. Така ситуація мене вкрай не задовольняє, адже це фактично замах на права киян, і першочергово, на тих, хто працює у бюджетному секторі», – наголосив Олександр Попов.

Керівники міських профспілок повністю розділяють занепокоєння голови КМДА і готові до рішучих дій, аби разом із керівництвом міста захистити інтереси мешканців столиці.

За словами Олександра Попова, такий проект бюджету ставить під загрозу регулярність виплати зарплат працівникам бюджетної сфери Києва. Більше того, кошти для надбавок до зарплат вчителям, медикам та іншим соціальним працівникам, муніципальної допомоги інвалідам і пенсіонерам, взагалі не передбачені.

Недофінансування негативно відобразиться на роботі громадського транспорту, на якості утримання житлово-комунального господарства, медичному забезпеченні мешканців, якості освіти, енергетичній безпеці міста.

«У нас позиція єдина – ми повинні об’єднати наші зусилля і відстоювати інтереси вчителів, викладачів, студентів - усієї бюджетної сфери, всієї київської громади. Ми категорично проти несправедливого драконівського державного бюджету України на 2013 рік, який абсолютно не враховує соціальні гарантії, в тому числі нашим освітянам. І ми абсолютно згідні з громадою Києва, бо нас підтримали інші галузі, тому що свої права треба відстоювати як за круглим столом, так і активними засобами», – сказав під час зустрічі голова профспілки освітян Києва Олександр Яцунь.

За результатами зустрічі Олександр Попов та керівники столичних профспілок відпрацювали спільні дії щодо захисту прав мешканців Києва. Зокрема, дійшли згоди щодо проведення наступного тижня загальноміських громадських слухань щодо бюджету міста, під час яких будуть напрацьовані пропозиції вирішення проблемних питань та направлені до Уряду і Верховної Ради України.

 

Джерело: http://profrada.kiev.ua/