Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!!!

Заява ФПУ стосовно подій навколо Федерації профспілок Луганської області

Заява ФПУ стосовно подій навколо Федерації профспілок Луганської області. Київська міська професійна спілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості

Як стало відомо, керівники самопроголошеної «Луганської народної республіки» вирішили підпорядкувати собі Федерацію профспілок Луганської області.

Під дулами автоматів вони вимагають від членів Президії терміново скликати засідання ФПЛО з вимогою вийти зі складу Федерації профспілок України і перейти у безпосереднє підпорядкування керівництва ЛНР.

У зв’язку з цим ФПУ заявляє, що подібні дії є неприпустимими адже профспілки відповідно до міжнародного і національного законодавства є незалежними у своїй діяльності від будь-яких структур. Працівники підприємств, організацій та установ Луганської області добровільно входять до всеукраїнських профспілок і це їх свідомий вибір.

Крім того лідери так званої ЛНР вдаються до погроз, залякувань і тим самим перешкоджають виїзду членів Ради ФПУ для участі у засіданнях її статутних органів.

ФПУ враховуючи ситуацію, що склалася, буде жорстко реагувати на спроби втручання у діяльність її членських організацій і звернеться до міжнародних організацій і європейських інституцій.

 

Джерело: www.fpsu.org.ua